Smart Industry
Schneider Electric

Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe

Održavanje se izvodi primjenom tehnologija proširene stvarnosti čime se štedi puno radnih sati.
PD VL native tim
14. srpanj 2021. u 22:00
Tvornica Schneider Electrica u Bugarskoj prostire se na 12.000 četvornih metara/PD

Novinarska ekipa Poslovnog dnevnika virtualno je posjetila Pametnu tvornicu Schneider Electric u Bugarskoj koja je danas jedan od najvećih i najnaprednijih Schneider Electricovih pogona u jugoistočnoj Europi.

Za razliku od mnogih drugih industrijskih pothvata, u kojima su tehnologije dostupne samo interno, Pametna tvornica Schneider Electrica potpuno je transparentna. U njoj se otvoreno pokazuje sve što se zna o digitalnoj transformaciji, a tehnološka rješenja predstavljaju se raznovrsnoj publici – menadžerima i inženjerima drugih tvrtki, javnim i obrazovnim ustanovama i studentima.

Cilj Pametne tvornice je potaknuti digitalnu transformaciju u svim zemljama jugoistočne Europe.

Snažni regionalni centri

“Kao vodeća kompanija u svom sektoru, obavezni smo poticati digitalizaciju jer ona preoblikuje industrije, zgrade i infrastrukturu i vodi nas k održivoj budućnosti. Pokazujući drugima digitalna rješenja koja smo već primijenili i prednosti koje nam donose u svakodnevnom radu, ohrabrujemo i ostale da pokrenu te procese u svojim tvrtkama”, izjavio je Petr Hermann, predsjednik klastera za jugoistočnu Europu, u tvrtki Schneider Electric.

Hermann

Nudimo rješenja kojima smo digitalizirali vlastite operacije i postali učinkovitiji i održiviji.

Iz korporacije naglašavaju da ovaj dio Europe ima kompetentne i profilirane stručnjake, koji već dugo osiguravaju elastičnost i otpornost operativnog poslovanja Schneider Electrica. Primjeri toga su globalni Centar za istraživanja i razvoj pametnih elektroenergetskih mreža u Srbiji, te globalni Centar za razvoj energetskih i održivih usluga, četiri tvornice, globalni logistički lanac te regionalni distribucijski centar za centralnu i istočnu Europu, koji se nalaze u Mađarskoj.

Arthur Vašarević; Petr Hermann

“U Schneider Electricu se vodimo vlastitim primjerom. Nudimo tržištu rješenja i usluge kojima smo digitalizirali vlastite operacije, nudimo tehnologije koje su nas učinile učinkovitijima i održivima. Sve što radimo u jugoistočnoj Europi, podređeno je tom dugoročnom cilju”, dodao je Petr Hermann.

Pametna tvornica Schneider Electrica u Plovdivu prostire se na 12.000 četvornih metara. Proizvodi 42 milijuna električnih osigurača godišnje, kojima kompanija štiti ljude i osigurava distribuciju električne energije u gotovo trideset država.

Procesi u tvornici automatizirani su više od 68 posto, a radne operacije digitalizirane su primjenom niza vlastitih, Schneiderovih aplikacija. Produktivnost i učinkovitost postiže prikupljanjem, obradom i vizualizacijom podataka na nadzornim panelima s intuitivnim sučeljem, koje omogućavaju brzo i argumentirano donošenje odluka na temelju pravodobnih, anliziranih informacija.

Vašarević

Želimo osnažiti sve kako bi na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti.

Održavanje se izvodi primjenom tehnologija proširene stvarnosti čime se štedi puno radnih sati servisera, a sam proces je u cijelosti bez papira. Rezultat toga su zaposlenici koji se sjajno snalaze na svom radnom mjestu, koje im istovremeno omogućava kontinuirano učenje i stjecanje novih znanja i vještina.

Za Schneider Electric, koji je nedavno proglašen svjetskim prvakom u održivosti, partnerstvo u podupiranju digitalizacije ekosustava partnera i krajnjih korisnika usvajanjem i primjenom što učinkovitije i održivije poslovne prakse, dio je misije koju je tvrtka sebi postavila u ovom dijelu svijeta.

Koncept ‘Life Is On’

Iz Schneider Electrica ističu da im je misija osnažiti sve kako bi na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti.

“Ovaj koncept nazivamo Life Is On. Misija nam je postati vaš digitalni partner za održivost i učinkovitost. Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući tako integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja”, zaključuje glavni lider i manager Schneider Electric ureda u Hrvatskoj, Arthur Vašarević.

* Sadržaj omogućio Schneider Electric

Proizvodi 42 milijuna automatskih prekidača godišnje/PD

New Report

Close