Njemački Lidl kreće s velikim promjenama. Izbacuje dio proizvoda iz svoje ponude

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2023. u 08:14
Foto: Markus Scholz/DPA

Diskont Lidl u Njemačkoj želi biti primjer drugim trgovcima – stoga od listopada izbacuje nekoliko proizvoda iz svog asortimana.

Kupci Lidla u Njemačkoj od listopada će se suočiti s promjenom. Diskont mijenja asortiman – i izbacuje nekoliko proizvoda iz asortimana.

Trgovac mješovitom robom iz Bad Wimpfena nipošto nije jedini. Konkurent Aldi ranije je najavio da više neće prodavati pojedine proizvode. Glavna stvar je dati primjer u smislu održivosti. Posebno su pogođeni proizvodi poput mlijeka, ali i mesa i kobasica, piše Fenix Magazin.

Također, vjerojatno u budućnosti više neće biti voća i povrća koje se doprema zrakoplovom, za što se tvrtka nada da će rezultirati manjim zagađenjem okoliša.

Lidl mijenja ponudu mesnih i mliječnih proizvoda

Lidl zauzima jasan stav o najavljenoj promjeni na proizvodima koja će se dogoditi od listopada.

Od listopada 2023. kupci Lidla će moći kupiti samo govedinu treće ili četvrte kategorije. Meso bi i dalje trebalo dolaziti iz Njemačke.

Promjena asortimana planirana i za 2024. godinu

Nešto kasnije dolazi i do promjene u asortimanu mlijeka: od početka 2024. godine moći ćete kupiti samo svježe mlijeko i mlijeko bez laktoze vlastitih robnih marki s tipovima proizvodnje 3 i 4. Tijekom godine trajno mlijeko, a time i cjelokupni asortiman konzumnog mlijeka, također će se prebaciti na višu razinu 3.

Konzumno mlijeko Lidl i dalje će dolaziti 100 posto iz Njemačke.

To znači da će diskont svoj sadašnji cilj ostvariti godinu dana ranije od planiranog, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close