Lanac trgovina koji odlično posluje i u Hrvatskoj očekuje navalu kupaca i otvaranje tisuća radnjih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2021. u 08:13
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Mnoge europske maloprodajne kompanije okrenule su se prodaji putem interneta, zatvaranju fizičkih trgovina i ukidanju radnih mjesta kako bi opstale u pandemiji, ali oni su krenuli suprotnim smjerom.

Europski lanac diskontnih trgovina Pepco neto će otvoriti 13 tisuća novih radnih mjesta u Europi u iduće tri godine, najavio je izvršni direktor skupine Andy Bond.

Većina novih radnih mjesta bit će otvorena u kontinentalnoj Europi, rekao je Bond, budući da kompanija očekuje navalu kupaca u jeftinije trgovine nakon devastacije koju je prouzročila pandemija koronavirusa.

Mnoge europske maloprodajne kompanije okrenule su se prodaji putem interneta, zatvaranju fizičkih trgovina i ukidanju radnih mjesta kako bi opstale u pandemiji, ali Pepco je krenuo suprotnim smjerom.

“Za razliku od mnogih fizičkih trgovina koje se hvale time što su preživjele, mi smo vrlo sigurni u naš rast”, naglasio je šef Pepca u razgovoru za Reuters.

Prošlog tjedna kompanija je preliminarno izvijestila da joj je prihod u trećem fiskalnom tromjesečju zaključno s lipnjem porastao 46,7 posto, na 1,04 milijarde eura, zahvaljujući otvaranju novih trgovina.

Grupa je u tom razdoblju neto otvorila 117 novih trgovina i sada ih ima ukupno 3.363.

Početkom mjeseca Bond je rekao da bi mogli profitirati na inflatornim pritiscima kupci postaju osjetljiviji na cijene.

U svibnju grupa je uvrstila dionice u kotaciju Varšavske burze i njezina se tržišna kapitalizacija sada procjenjuje na 6,9 milijardi eura. Trenutno zapošljava oko 35.000 radnika i posluje u 16 zemalja, uključujući Hrvatsku, gdje je prvu trgovinu otvorila u travnju 2017. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Idealna prilika za nezaposlenog “predsjednika” M&K kluba Radošić da se zaposli kao čistač i raznosač robe, i to neplaćeno jer je dužan Mirovinskom osiguranju k’o Grčku rat (najmanje 1.7 mil. Kn) kojeg je pokrao prije 23 godine !

New Report

Close