Lactalis BH prošle godine povećao prodaju 20 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2017. u 21:59
U BiH potrošači najviše traže Dukatove proizvode/ Duško Jaramaz/PIXSELL

Francuska kompanija povećala je otkup mlijeka od 3600 farmera i u tvornicu Inmer uložila oko 7,2 milijuna kuna.

Prodaja mlijeka i mliječnih proizvoda kompanije Lactalis BH, u sklopu koje posluje i mljekara Inmer, prošle godine na BiH tržištu povećana je za 20%, pokazuju rezultati poslovanja iz 2016. godine.

Među više od 60 proizvoda u BiH najtraženiji među potrošačima bili su oni Dukatovi. Kada je riječ o izvozu, mljekara Inmer zadržala je istu poziciju, što znači da je izvezla približno 30% ukupno izvezenog mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH.  U odnosu na 2015. godinu, u 2016. godini povećao se i otkup mlijeka od 3600 domaćih farmera iz BiH, dok je Lactalis grupa u proizvodne pogone i stručni kadar Inmera investirala 1,8 milijuna KM (oko 7,2 mil. kuna).

"Uz proizvodne pogone, vrlo nam je bitan i razvoj ljudskih potencijala. Možemo izdvojiti uspješne primjere naših stipendista, BiH postdiplomaca koji su bili na školovanju na jednoj od najprestižnijih visokoškolskih ustanova, Ecole Superieure d'Agriculture i obavili praksu u Lactalisovim tvornicama za preradu i proizvodnju mlijeka u Francuskoj, a sada su naši tehnolozi u Inmeru. Ove godine planirali smo još veća ulaganja koja će iznositi oko 2,5 milijuna KM što ukupno premašuje 22 milijuna KM investicija u tu kompaniju od 2007. godine.  

Ulaganja ove godine podrazumijevaju i dodatno investiranje u distribucijsku mrežu, te obuku i podršku našim domaćim farmerima", izjavio je Duško Glišić, direktor Lactalisa BH. Prošla godina za ovu kompaniju protekla je i u znaku uspješno realiziranih društveno-odgovornih aktivnosti, poput donacije tromjesečne zalihe mlijeka SOS Dječjim selima, dodjele stručnih stipendija mladim kadrovima, financiranja izgradnje suvremenih natkrivenih parkirališta za bicikle u pet BiH gradova te kroz sponzorstva različitih značajnih sportskih manifestacija, kao što su Sarajevski polumaraton, prva noćna utrka u Travniku i Banjoj Luci, Giro di Sarajevo i brojnih drugih.  U 2016. godini Inmer iz Gradačca našao se na popisu 100 najvećih poduzeća u BiH, kao jedina kompanija iz mliječnog sektora u BiH koja se na temelju parametra izvoza uspjela pozicionirati na toj značajnoj rang ljestvici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close