Hernádi: Čista CCS EBITDA od 833 milijuna USD u prvom tromjesečju dokazuje da smo na dobrom putu

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2022. u 11:29
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

MOL Grupa ostvarila je 510 milijuna USD slobodnog novčanog toka, što je više od polovice smjernica za 2022., budući da su svi segmenti ostvarili pozitivan doprinos.

MOL Grupa danas je objavila svoje financijske rezultate za prvo tromjesečje 2022. MOL Grupa ostvarila je čistu CCS EBITDA-u od 833 milijuna USD u prvom tromjesečju 2022. godine, na temelju vrlo visokih cijena nafte i plina. Međutim, rezultati su smanjeni za 6 % u usporedbi s prethodnim tromjesečjem.

Učinak segmenta Istraživanja i proizvodnje potaknuo je rezultate, segment Rafinerija i marketinga bio je pod utjecajem nestabilnih i kontroverznih makro i cjenovnih učinaka pa je ostao na istoj razini kao i prošle godine, dok su Usluge kupcima osjetile posljedice ograničenja cijena goriva u nekoliko zemalja srednje i istočne Europe. MOL Grupa ostvarila je 510 milijuna USD slobodnog novčanog toka, što je više od polovice smjernica za 2022., budući da su svi segmenti ostvarili pozitivan doprinos.

“2022. godina ponovno je donijela nove izazove. Među vanjskim uvjetima koji se brzo mijenjaju, nestabilnim i često nepovoljnim okolnostima, MOL Grupa dokazala je da možemo brzo reagirati, a čista CCS EBITDA od 833 milijuna USD u prvom tromjesečju dokazuje da smo na dobrom putu. Međutim, najveći izazovi u nadolazećem razdoblju nisu ništa manji od osiguravanja sigurnosti opskrbe energijom i održavanja naše profitabilnosti. Ulažemo značajne napore kako bismo se prilagodili novom okruženju i dodatno diversificirali svoj portfelj da bismo osigurali opskrbu energijom u srednjoj i istočnoj Europi. Također, MOL je usred transformacijskog puta koji zahtijeva velika ulaganja. Vrlo smo predani nastavku tog procesa i u sadašnjem nestabilnom okruženju. MOL Grupa pokazala je otpornost tijekom nekoliko kriza u prošlosti i uvjeren sam da ćemo zadržati svoju ključnu ulogu u pružanju predvidljive opskrbe energijom te ostati pouzdan partner našim kupcima, dionicima i širem društvu”, komentirao je rezultate predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Zsolt Hernádi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zasto se navode izjave jednog osuđenog kriminalca koji je eksponent velikomađarske politike prema RH?

New Report

Close