Alibaba širi maloprodaju, za 2,9 milijardi dolara kupuje udio u jednom trgovačkom lancu hrane

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. studeni 2017. u 13:05
Foto: Reuters

Alibaba već nekoliko godina ulaže u povezivanje internetskih i fizičkih trgovina, kupivši udjele u više trgovina, trgovačkih centara i robnih kuća u Kini.

Kineski div u segmentu internetske trgovine Alibaba objavio je u ponedjeljak da će za 2,9 milijardi dolara kupiti udio u također kineskom lancu trgovina hranom Sun Artu u sklopu daljnjeg širenja u području maloprodaje.

Alibaba već nekoliko godina ulaže u povezivanje internetskih i fizičkih trgovina, kupivši udjele u više trgovina, trgovačkih centara i robnih kuća u Kini.

Danas su objavili da će od tajvanskog konglomerata Ruentex Groupa kupiti 36-postotni udio u Sun Art Retailu, čime bi se u vlasničkim udjelima u 446 Sun Artovih hipermarketa izjednačili s francuskim Auchan Retailom.

Sun Art posluje i u segmentu prodajnih centara a grade i liniju samoposlužnih automatiziranih trgovina.

"U Alibabi smo uzbuđeni što ćemo se pridružiti našim novim partnerima kako bismo redefinirali tradicionalnu maloprodaju kroz digitalnu transformaciju", izjavio je izvršni direktor Daniel Zhang.

Sun Art spada među ključna ulaganja francuskog Auchana na kineskom tržištu i snažno podupire njegovo poslovanje.

Alibaba će povezati Sun Artove fizičke trgovine s vlastitom platformom za internetsku prodaju, navele su kompanije u priopćenju.

"Povezivanje vodećih maloprodajnih lanaca i online trgovina omogućit će uslugu kupnje za stotine milijuna kineskih potrošača. Bit će to u potpunosti integrirano iskustvo kupovine na svjetskoj razini", rekao je Wilhelm Hubner iz Auchan Retaila, koji je u sklopu transakcije također povećati svoj udio u Sun Artu.

Komentirajte prvi

New Report

Close