U manje od 24 sata prikupili 1,5 milijuna kuna

Autor: Bernard Ivezić , 18. lipanj 2019. u 09:15
Najprodavanije su FPV naočale

Osječki startup ima najbrže rastuću hrvatsku Kickstarter kampanju dosad.

Osječki startup Orqa ima najbrže rastuću Kickstarter kampanju u Hrvatskoj dosad. U manje od 24 sata Orqa je za svoj prvi proizvod Orqa FPV.One prikupila rekordnih 1,5 milijuna kuna (227.553 dolara). 

Orqa FPV.One su, kako ih predstavljaju hrvatski startupaši, najnaprednije naočale za daljinsko upravljanje dronova na svijetu, a to su sada i prilično efektno počeli potvrđivati na Kickstarteru. 

Orqa ulazi na tržište First Person View (FPV) uređaja koji globalno postaju sve popularniji zbog sve većeg broja dronova i udaljeno upravljanih uređaja, a s kojima su korisnici do sada mahom upravljali preko mobitela, tableta ili drugih uređaja kod kojih nije bilo te razine uživljavanja u situaciju u kojoj se nalazi udaljeni uređaj, a što pružaju FPV naočale. 

Osječani su na niz načina dali do znanja da im ambicije nisu skromne, uključujući i ime startupa. Orqa, odnosno orka na hrvatskom ime je jedine vrste kita koji može usmrtiti morskog psa (engl. shark).

Trenutačno najprodavanije FPV naočale proizvodi kineski Fat Shark.  Ivan Jelušić, voditelj operacija i Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, koji su započeli suradnju na izradi zidnog USB punjača, lani su sa svojim naočalama osvojili Idea Knockout natjecanje i zahvaljujući tome predstavili svoj proizvod u Las Vegasu.

Komentirajte prvi

New Report

Close