Ima cvjećarnicu od 1982., ‘odradila’ je više od 250 svadbi, radi s najvećim tvrtkama i uskoro zapošljava

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2012. u 12:22
Ljubica Ruklić (Foto: Privatni album)

Otvorila je i internet cvjećarnicu, a s klijentima komunicira i putem društvenih mreža.

Priču o tvrtki TILL TRADE d.o.o., u sklopu koje se nalaze cvjećarnica Ljubica i internet cvjećarnica buket.hr, ispričala nam vlasnica Ljubica Ruklić.

Tvrtku sam osnovala još davne 1982. godine, kada je u mirovinu otišla prethodna vlasnica, kod koje sam izučila zanat. U to vrijeme nisam imala zaposlenih u tvrki, radila sam sama. Početak je bio težak, trebalo je steći stalne mušterije, a u to vrijeme nije bilo potpore mladim poduzetnicima. Uz posao išlo je i roditeljstvo, a kako ni ja a ni suprug nismo iz Zagreba, nije bilo baka-servisa, pa su mi ponekad kćerke pravile društvo u cvjećarnici. Tada još cvjećarnica nije nudila usluge dostave, ali trebalo je svako jutro otići na veletržnicu cvijeća po svježu robu, pa mi je uz najam cvjećarnice, prva investicija bila narančasti fićo. On je uvelike olakšao svakodnevne obveze, kako one poslovne tako i obiteljske.

S vremenom se posao razvijao, pa je u jednom trenutku cvjećarnica poslovala na tri lokacije. Nakon nekog vremena, kada sam na papir stavila računicu, pokazalo se da je najisplativije kvalitetno se posvetiti radu jedne cvjećarnice. Kako su se cvjećarnice nalazile u susjednim naseljima, mušterije su nastavile dolaziti u našu cvjećarnicu na Meštrovićevom trgu u Zapruđu, gdje cvjećarnica i danas posluje.

Danas cvjećarnica Ljubica svojim klijentima, osim klasične ponude cvijetnih aranžmana, rezanog i suhog cvijeća, nudi i prodaju sobnog bilja, dekoriranje poklona, dostavu cvijeća, a poslovnim partnerima i održavanje biljaka u njihovim prostorijama, te uređenje poslovnog prostora za proslave kao i povodom Božića, Uskrsa i sl. U više od 30 godina rada, mogu se pohvaliti sa više od 250 odrađenih svadbi, a zbog dugogodišnjeg iskustva, danas poslujem s nekim od najvećih tvrtki u Hrvatskoj. Tvrtka trenutno zapošljava dvoje ljudi, a uskoro planiram zaposliti još radnika.

Kako bi moja tvrtka pratila korak s vremenom, pokrenula sam ove godine internet cvjećarnicu buket.hr koja nudi uslugu dostave cvijeća diljem Hrvatske. Klijenti sada mogu iz udobnosti vlastitog doma u svega par klikova mišem, buketom cvijeća razveseliti svoje najmilije, kada nisu u mogućnosti to osobno učiniti.

Kako bi održala komunikaciju s klijentima buket.hr internet cvjećarnice sličnu onoj koju imam s klijentima u cvjećarnici, koristim društvene mreže gdje se mogu vidjeti naši radovi, ali i komentari kupaca. U planu je izrada engleske verzije stranice, kao i stranice prilagođene mobilnim uređajima, kako bi našim klijentima olakšali kupnju u svakom trenutku, a suradnju širimo i na inozemne partnere.

Sretna sam što radim posao kojem je glavna zadaća razveseliti nekoga. U većini slučajeva primatelji su iznenađeni, jer kako kažu, nikada nisu dobili cvijeće na kućnu adresu. Sada su iste te osobe korisnici naših usluga, koji dalje svoje najmilije daruju cvijećem.

Ljubica Ruklić

Komentari (1)
Pogledajte sve

cvijeće [emo_smijesak][emo_smijesak]

New Report

Close