Otvorene prijave za 4. Međunarodne gospodarske susrete u Splitu

Autor: Objava za medije , 26. rujan 2013. u 16:45
4. Međunarodni gospodarski susreti bit će održani u okviru sajma SASO u Splitu

Želite proširiti svoje poslovanje na nova tržišta? Pronaći nove partnere? Sjesti ‘jedan na jedan’ s potencijalnim partnerom? …i sve to besplatno!

4. Međunarodni gospodarski susreti bit će održani u okviru sajma SASO u Splitu; Očekuje se sudjelovanje više od 100 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva s ciljem ostvarenja zajedničke suradnje; Sudjelovanje je potpuno besplatno za sve zainteresirane tvrtke uz prethodnu prijavu

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Poslovno-inovacijskom agencijom Republike Hrvatske – BICRO, međunarodnim partnerima u okviru Europske poduzetničke mreže i uz potporu projekta "Jadranska infrastruktura za transfer tehnologije – TTAdria",  organizira 4. međunarodne gospodarske susrete  B2B@SASOfair 2013 – Doing business in the new EU member state koji će se održati u petak 25. listopada 2013. u okviru sajma SASO u Splitu. 

Međunarodni gospodarski susreti održavaju se na prostoru cijele  Europe u organizaciji Europske poduzetničke mreže (EEN) gdje se poduzetnicima i istraživačkim grupama nudi mogućnost sudjelovanja na sastancima "jedan na jedan" s potencijalnim međunarodnim partnerima s ciljem ostvarenja zajedničke suradnje. Glavni cilj B2B@SASOfair 2013 je promocija inovativnog poduzetništva i uspostava međunarodnih poslovnih suradnji. Na Susretu će znanstvenici i poduzetnici imati priliku na jednom mjestu ostvariti direktan kontakt s potencijalnim partnerima na unaprijed dogovorenim sastancima, razmijeniti iskustva, ostvariti kontakte za razvoj komercijalnih i tehnoloških partnerstva te promovirati profil, usluge i proizvode tvrtke. 

Najnovijim okvirnim programom Europske komisije "Horizon 2020" se do 2020. godine planira s oko 70 milijardi eura financirati istraživačke, tehnologijske i inovacijske projekte i po prvi put pod isti nazivnik staviti projekte razvoja i komercijalizacije. Zanimljiv format gospodarskih susreta predstavlja izvrsnu priliku za tvrtke i istraživačke grupe da uspostave inicijalne kontakte za buduće zajedničko prijavljivanje novih projekata.

Prošlogodišnji gospodarski susreti na sajmu SASO 2012. uspješno su okupili 126 tvrtki i institucija iz Hrvatske i inozemstva, gdje se održalo preko 180 poslovnih sastanaka.

Kako bi susret iznjedrio što uspješnije rezultate preporučujemo  svim zainteresiranim tvrtkama da se prijave na http://saso.talkb2b.net kako bi im EEN tim na vrijeme dogovorio sastanak s potencijalnim partnerima. Registracija predstavlja preduvjet za sudjelovanje te omogućuje pregled profila ostalih registriranih sudionika.

Više informacija: saso.talkb2b.net

O sajmu SASO

Sajam SASO (www.sasofair.com) obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova kao što su: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva i male privrede, Sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR – Sajam financija, investicija i razvoja te SEKO- Sajam ekologije. Sajam posjećuje preko 50.000 posjetitelja, strane i domaće poslovne delegacije, a na njemu izlaže 2.000 izlagača te događanja na njemu prati 250 akreditiranih novinara i dopisnika.

O Uredu za transfer tehnologije

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT – www.utt.unist.hr) ima za cilj povećanje komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva. Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika, potiče i pruža podršku prijenosu znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo. Krajem 2008. godine UTT je postao dio Europske poduzetničke mreže (EEN) Hrvatske, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije pronaći međunarodne partnere za transfer tehnologije, s ciljem povećanja njihove inovativnosti i konkurentnosti. 

O Poslovno-inovacijskoj agenciji Republike Hrvatske (BICRO)

Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske – BICRO osnovala je Vlada Republike Hrvatske kao središnju institucija u Nacionalom Inovacijskom Sustavu za potporu inovacijama i naprednim tehnologijama s ciljem provedbe programa potpore tehnološkom razvoju. BICRO razvija i koordinira mjere nacionalne politike vezane uz inovacije i potrebne financijske instrumente s krajnjim ciljem motiviranja privatnog i javnog sektora za ulaganje u istraživanje i razvoj. Uspješnost u  provedbi svojih programa BICRO je potvrdio i ulaskom u europsko udruženje vodećih nacionalnih inovacijskih agencija – TAFTIE.

O Europskoj poduzetničkoj mreži EEN

Enterprise Europe Network (EEN) ili Europska poduzetnička mreža, najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike. Mreža je sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža odlične kontakte i poveznice unutar 50 zemalja. Namijenjena je svima koji žele pronaći strane partnere te ostvariti poslovnu suradnju izvan Hrvatske. Mreža nudi informacije o uvjetima poslovanja na europskom tržištu, pronalazi partnere i tehnologije te omogućuje ostvarivanje poslovnih kontakata i povezivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close