Zicer u igri za najbolji startup ekosustav u svijetu

Autor: Lucija Špiljak , 08. listopad 2020. u 14:36
Zagrebački inovacijski centar u finalu nagrade InnoVision Ecosystem/I. Šoban/PIXSELL

Zicer se tako, zahvaljujući nominaciji Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj, našao u konkurenciji 50 inovativnih ekosustava iz 41 zemlje svijeta s četiriju kontinenata.

Zagrebački inovacijski centar (Zicer) natječe se za titulu najboljega svjetskog startup ekosustava u finalu prestižnog natjecanja InnoVision Ecosystem Awards, koje će se 13. listopada održati u Tel Avivu, središtu Izraela, koji slovi kao svjetska startup nacija.

Zicer se tako, zahvaljujući nominaciji Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj, našao u konkurenciji 50 inovativnih ekosustava iz 41 zemlje svijeta s četiriju kontinenata. Kao ekosustav Grada Zagreba s 25-godišnjom tradicijom, Zicer povezuje gospodarsku i akademsku zajednicu, a startupima i mladim tvrtkama nudi mentorsku, edukacijsku, infrastrukturnu i financijsku podršku. Takvu sveobuhvatnu potporu u za razvoj u ovom trenutku prima stotinjak startupa.

“Naša nominacija pokazuje visoku razinu ljudskog kapitala koji postoji u Hrvatskoj. Nastavit ćemo suradnju sa svima koji žele razvijati svoja poslovanja u području IT-a i inovacija”, poručio je Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

Ove subote 10. listopada, kako je najavio direktor Zicera Frane Šesnić, izabrat će na Bootcamp natjecanju novu generaciju mladih startupova za svoj predakceleracijski program Startup Factory, a u suradnji s izraelskim veleposlanstvom nova generacija ovdašnjih startupova svoja će znanja crpiti i kroz iskustva etabliranog izraelskog startup eksperta.

Komentirajte prvi

New Report

Close