Zbog poruka na WhatsAppu dobio uvjetnu kaznu zatvora, evo što je činio

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2021. u 08:45
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Određeno mu je vraćanje mobitela koje mu je policija po nalogu suda oduzela s obzirom da se radilo o sredstvu s kojim je počinio kazneno djelo.

Nakon što je priznao kaznenog počinjenje djela na Općinskom sudu u Karlovcu, mladić iz Vojnića je proglašen krivim i nepravomoćno je osuđen zbog nametljivog ponašanja prema djevojci. Sud mu je odredio uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci. Kazna se neće primijeniti ukoliko mladić ne počini novo kazneno djelo u naredne dvije godine.

Pročitajte što mu je izrečeno za vrijeme suđenja:

“Utvrđeno je da je on u vremenskom razdoblju od listopada od 2017. do 25. studenog 2019., u Vojniću, učestalo s raznih brojeva mobilnih telefona ženskoj osobi slao SMS poruke i upućivao joj pozive putem aplikacije What’sApp tražeći od nje da se nađu, da se druže, a s mobilnog telefona na njezin mobilni telefon u vremenskom periodu od 08. studenog 2019. do 25. studenog 2019. uputio više od 200 poziva i poslao više od 3000 SMS poruka tražeći da mu se javi, da se oproste i razgovaraju, iako mu je ona jasno dala do znanja da ne želi sa njim komunicirati, te je imenovanu pratio po mjestima gdje izlazi, a što je sve kod nje izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za vlastitu sigurnost.”, kako prenosi KAportal.

“Ustrajno je i kroz dulje vrijeme nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s drugom osobom i time kod nje izazvao tjeskobu i strah za njezinu sigurnost, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – nametljivim ponašanjem”, rečeno je u sudnici.

“Određeno mu je vraćanje mobitela koje mu je policija po nalogu suda oduzela s obzirom da se radilo o sredstvu s kojim je počinio kazneno djelo.”, doznaje se sa suda.

Komentirajte prvi

New Report

Close