Za uređaj koji određuje plodne dane u 72 h kampanje skupila 109% iznosa

Autor: Lucija Špiljak , 25. svibanj 2021. u 08:00
Femtech inovatorica Maja Bujas /MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Tijekom kampanje koja traje još 23 dana uređaj se može nabaviti za 59 eura, a redovna cijena je 119 eura.

Poduzetnica i femtech inovatorica Maja Bujas lansirala je prošli tjedan me.mum uređaj s aplikacijom za određivanje plodnih dana iz kapi sline, jedinstveni uređaj u svijetu na kojem je radila četiri godine.

Me.mum je tržištu predstavila putem Indiegogo kampanje gdje je u manje od 72 sata, tj. do jučer oko 15 sati prikupljeno više od 57.000 kuna ili 109% traženog, prvotni cilj bio je oko 52.000.

Tijekom kampanje koja traje još 23 dana uređaj se može nabaviti za 59 eura, a redovna cijena je 119 eura.

“Oduševljena sam što je me.mum prepoznat kao rješenje problema žena i ne mogu još vjerovati da je doživio toliko veliki uspjeh. Hvala svima na podršci, a pogotovo ženama koje su prve testirale me.mum, a sada su, zahvaljujući njemu, postale majke”, izjavila je jučer Bujas u Bird inkubatoru u Zagrebu gdje je predstavila uređaj.

O ovoj njenoj ideji pisali smo u Poslovnom dnevniku još prije tri godine, a potom s Bujas razgovarali prošli petak kad je kampanja i službeno krenula.

Tada nam je uzbuđeno rekla da je nakon lansiranja uređaja sljedeći korak pronalazak strateškog partnera, te da će uređaj i aplikacija me.mum biti dostupni i na web shopu, kasnije i u nekim drogerijama. Pojasnila nam je da se cijeli proces odužio zbog pandemije koja je spriječila nju i tim u prikupljanju uzoraka sline većeg broja korisnica.

“U ovom trenutku imamo 70% točnosti, ali sa svakim novim korisnikom tehnologija uči i postotak se povećava.

Zahvaljujući sredstvima EU fondova imali smo uređaje koji su nam omogućili povećati broj korisnica. Njihova iskustva su odlična”, rekla je Bujas, dodajući kako je cilj u budućnosti povećati postotak predviđanja plodnosti na 95 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close