Winamp odlazi u povijest, preuzmite ga dok još možete

Autor: Tomislav Hrastovčak , 21. studeni 2013. u 15:47
Thinkstock

Winamp, od 1999. godine u vlasništvu kompanije AOL, bio je godinama jedan od najpopularnijih softvera za reprodukciju glazbe na računalima.

Winamp odlazi u povijest! Jedan od najpoznatijih i najstarijih programa za slušanje glazbe bit će ugašen u drugoj polovici prosinca nakon više od 15 godina postojanja.

"Winamp.com i povezane web usluge više neće biti dostupne nakon 20. prosinca 2013. Dodatno, Winamp Media playeri više neće biti dostupni za preuzimanje. Molimo vas da preuzmete posljednju inačicu prije tog datuma…", objavljeno je na službenim stranicama Winampa.

Winamp, od 1999. godine u vlasništvu kompanije AOL, bio je godinama jedan od najpopularnijih softvera za reprodukciju glazbe na računalima. Mnogi se sigurno s nostalgijom sjećaju i brojnih skinova pomoću kojih se može promijeniti izgled i dizajn playera.

Međutim, Winamp je u konačnici ustuknuo pred iTunesom i raznim streaming servisima, kao što su Spotify, Grooveshark ili Deezer. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je mnogim internetskim korisnicima danas glavni izvor za slušanje glazbe – sveprisutni YouTube.

Posljednju verziju Winampa možete preuzeti ovdje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close