WhatsApp od Nove godine više neće raditi na nekim iOS i Android telefonima, među njima je i jedan Samsung Galaxy

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2020. u 12:06
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL

WhatsApp, platforma za razmjenu poruka u vlasništvu Facebooka najpopularnija je aplikacija za dopisivanje.

Korisnici WhatsAppa koji aplikaciju rabe na iPhoneu 4 ili starijim i zastarjelim Android telefonima neće moći pravilno koristiti aplikaciju od 1. siječnja sljedeće godine.

WhatsApp, platforma za razmjenu poruka u vlasništvu Facebooka zaustavlja podršku za iOS 9, operativni softver koji je Apple objavio 2015. godine, piše Daily Mail. To će utjecati i na korisnike koji i dalje koriste pametne telefone pokretane Androidom 4.0.3.

Operativni sustav iOS 9 posljednje je ažuriranje softvera koje jeiPhone 4mogao primiti, a kasniji modeli mogli su se nadograditi na novije verzije. Apple je iOS 14 objavio u rujnu 2020. Modeli kao što su 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S mogu se ažurirati kako bi WhatsApp funkcionirao na telefonu.

Android 4.0.3 objavljen je 2011. i zamijenjen sljedeće godine.

Korisnici zabrinuti zbog gubitka pristupa svom WhatsAppu trebali bi provjeriti postavke telefona kako bi saznali imaju li iOS 9 ili Android 4.0.3.

Koji telefoni ostaju bez WhatsAppa?

Ažuriranje je usredotočeno na operativni sustav iOS9 za iPhone i Android 4.0.3 i utječe samo na telefone koji ste ove sustave.

Nijedan iPhone objavljen nakon ‘četvorke’ nije pogođen, samo 4, 3GS i stariji modeli. Bez WhatsAppa će ostati Android telefoni stari desetak godina, ali i Samsung Galaxy S2.

Komentirajte prvi

New Report

Close