WhatsApp dobio tri korisne značajke koje su definitvno vrijedne nadogradnje

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2021. u 11:29
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL

Ako prelazite s iPhonea na Android ili obratno, do sad to niste mogli napraviti bez da izgubite sve podatke iz WhatsaAppa.

Pobrojali smo tri najnovije značajke u kojima će uživati svi korisnici WhatsAppa, bili oni na iPhoneu ili Androidu, piše tportal.

WhatsApp je nedavno izdao niz novih značajki i nadogradnji za Android i iOS. Kompanija je najavila pozive na koje se može spojiti naknadno, kao i samobrišuće poruke. Riječ je o vrlo korisnim značajkama koje su definitivno vrijedne softverske nadogradnje.

Samobrišuće slike i videi

Društvene platforme cijelo vrijeme međusobno posuđuju ideje – WhatsApp je tako odlučio kopirati Snapchatovu korisnu značajku koja je korisnicima omogućila slanje fotografija koje se brišu nakon jednog gledanja. WhatsApp je ovu značajku proširio i na videe te je, kako bi zagarantirao diskreciju, dozvolio automatsko brisanje odmah nakon prvog pregleda. Problem je, doduše, što nova značajka ne spriječava korisnika da jednostavno snimi sliku ekrana, no to je već drugi problem.

‘View Once’ je moguće aktivirati pomoću malog sata u polju za opis slike koju ste izabrali u galeriji.

Pozivi na koje se može spojiti

WhatsApp je ovu korisnu značajku predstavio u srpnju, pruživši korisnicima mogućnost ‘uskakanja’ u video pozive nakon što su oni počeli. Tako je od sad moguće pridružiti se razgovoru na sličan način kao u Zoomu i Meetu. Podsjetimo, do uvođenja nove značajke morali smo prekidati razgovore i počinjati ih ponovno – samo s jednom osobom više.

Danas za pridruživanje trebate pritisnuti na karticu za pozice (Calls) u kojem ćete vidjeti aktivne pozive. Pritisnite prstom na jednog od njih i pridružit ćete im se nakon što to potvrdite na posebnom izborniku.

Skok s Androida na iPhone (i obratno) nikad nije bio jednostavniji

Ako prelazite s iPhonea na Android ili obratno, do sad to niste mogli napraviti bez da izgubite sve podatke iz WhatsaAppa. Na sreću, zahvaljujući novoj značajki postoji način prebacivanja razgovora s jednog sustava na drugi. Facebook je nedavno Samsungu omogućio da pomoću Smart Switcha prebaci podatke s jednog telefona na drugi, dok će vlasnici iOS-a svoju opciju za prebacivanje dobiti malo kasnije.

Komentirajte prvi

New Report

Close