WhatsApp do kraja mjeseca uskraćuje podršku za milijune korisnika, provjerite jeste li među njima

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2020. u 09:03
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Novi pametni telefoni na sebi, između ostalog, imaju i nove (ili barem novije) verzije operativni sustav.

WhatsApp planira do kraja ovog mjeseca uskratiti podršku za milijune Android i iOS korisnika, piše PC CHIP.

Najnoviji pametni telefoni su skupi i poprilično skuplji od starijih uređaja (onih proizvedenih 2016. ili ranije). No, bolje je imati i stariji pametni telefon, nego ne imati nikakav. Ipak, kupovina novog donosi više nego nekoliko prednosti i koristi za kupca i korisnika.

Novi pametni telefoni na sebi, između ostalog, imaju i nove (ili barem novije) verzije operativnog sustava. Bez obzira na to kupite li Samsung Galaxy S10 ili iPhone 11 Pro Max, svaki od njih na sebi će imati trenutno najnovije operativne sustave za te uređaje (Android 10 i iOS 13). WhatsApp svoju podršku pruža već godinama za mnoge Android i iOS uređaje.

To znači da, čak i ako imate neki Android uređaj s Androidom 4.4 KitKat, WhatsApp će na njemu raditi sasvim normalno, moći ćete ga normalno koristiti i skidati nadogradnje za taj uređaj.

No, od veljače ove godine, odnosno od ovog mjeseca, WhatsApp prestaje podržavati starije verzije Androida i iOS-a. Od ovog mjeseca, uređaji sa Androidom 4.0.3 i iOS 9 i naravno novijim verzijama operativnog sustava, moći će nastaviti nesmetano koristiti aplikaciju. Svi uređaji koji na sebi imaju verziju Androida stariju od 4.0.3 ili iOS stariji od verzije 9 neće ga više moći koristiti.

Ovo nije nikakva grozna i strašna vijest, budući da danas sve veći broj korisnika posjeduje uređaje koji na sebi imaju operativne sustave koji su puno noviji od Androida Ice Cream Sandwich i iOS 9. Ipak, prema predviđanjima koje je napravio Facebook (WhatsApp djeluje u okviru Facebooka), bez obzira na to što je sada 2020. godina i što su sada najaktualnije verzije Androida 10, odnosno iOS-a 13.1.2, predviđa se da bi više milijuna korisnika do kraja ovog mjeseca moglo izgubiti podršku za WhatsApp aplikaciju i njezine usluge.

Komentirajte prvi

New Report

Close