Više od 600 predstavnika kompanija stiglo na Infobip Shift

Autor: Josipa Ban , 18. rujan 2023. u 22:00
Sudionicima i posjetiteljima konferencije već se prvog dana obratio John Romero, legenda gaming industrije/ŠIME ZELIĆ/PIXSELL

Konferencija će obuhvatiti danas najaktualniju temu tehnologije.

U Zadru je jučer počeo Infobip Shift, najveća developerska konferencija u jugoistočnoj Europi. U samo dva dana trajanja posjetitelji će moći poslušati čak 90 govornika iz 30 zemalja. A stigli su i predstavnici više od 600 kompanija.

Očekuje se, kažu organizatori, nekoliko tisuća posjetitelja. Konferencija će obuhvatiti danas najaktualniju temu tehnologije – umjetnu inteligenciju i njen utjecaj na developersku profesiju, ali i ostale teme suvremene softverske industrije kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu.

Startup zajednica je i ove godine zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će biti održan poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije.

Izabel Jelenić, suosnivač Infobipa, rekao je da je ove godine postignuta viša razina u usporedbi s lanjskom konferencijom.

“Imamo puno dobrih govornika, a među njima se najviše ističe legenda u software developmentu John Romero, koji će sudionike, između ostaloga, izazvati na turnir u videoigri Doom”, rekao je Jelenić.

Također, konferencija će i ove godine imati bogat popratni sadržaj jer je ideja organizatora da Infobip Shift ne bude samo mjesto na kojem se uči o najnovijim tehnologijama i trendovima u branši već i mjesto druženja, razmjene mišljenja, ideja te potencijalno sklapanja poslovnih suradnja.

Tako će za ljubitelje adrenalina biti postavljen poligon u kojem će svi posjetitelji moći okušati svoje vozačke vještine u superautomobilima. Najavljeni su i utrka dronova, prezentacija kompanija u EXPO dvorani i afterpartiji za sve sudionike.

Komentirajte prvi

New Report

Close