Veritas: Pomoći ćemo tvrtkama obrisati ono što im ne treba

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2015. u 22:00
Tvrtke iz JI Europe nepotrebno na serverima drže 36% podataka starijih od tri godine/FOTOLIA

Nakon odvajanja od Symanteca samostalno će nastupati u Hrvatskoj i regiji.

Zagreb Hrvatska podružnica Veritasa, tvrtke za rješenja na području upravljanja podacima odnosno IT infrastrukturom, nakon odvajanja od Symanteca počinje sa samostalnim radom.

Veritas je spreman samostalno nastupati na hrvatskom tržištu i tržištima regije, rekao je u ponedjeljak regionalni direktor Veritasa za JI Europu Drago Gajski. "S jedne strane rastu ulaganja u IT infrastrukturu i količina podataka u dramatičnom je porastu, a s druge tvrtke ne razmišljaju kako upravljati tim podacima,  zaštititi se od slučajnog gubitka ili namjerne krađe", kaže Gajski.  Veritasova rješenja, istaknuo je, mogu pomoći gospodarskim subjektima iz financijskog i TK sektora, javne uprave i zdravstva.

"Tvrtke moraju posvetiti veću brigu podacima što se gomilaju bez ikakve strategije, moraju početi upravljati njima", rekao je Gajski. Istaknuo je kako tvrtke i institucije iz jugoistočne Europe na serverima nepotrebno drže 36 posto podataka starijih od tri godine, te 27 posto podataka starijih od pet godina. "Svi se boje brisanja, a mi ćemo tvrtkama pomoći obrisati ono što im ne treba. Pomoći ćemo im i u upravljanju sačuvanim podacima", kazao je Gajski, dodavši kako se Veritasovim uslugama u Hrvatskoj služe neke od najjačih korporacija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close