Uzlet zagrebačke IT tvrtke QED na svjetskom tržištu aplikacija

Autor: Promo , 08. travanj 2022. u 08:54
Foto: Tim tvrtke QED/QED

Svjetsko tržište aplikacija u posljednjih nekoliko godina doživjelo je značajan rast, a karakterizira ga izuzetna, nikad veća dinamičnost i snažna globalna konkurencija. Više nije stvar prestiža, već ustaljene poslovne prakse imati vlastitu aplikaciju, a u prilog tome koliko ih korisnici vole govori činjenica da dobre aplikacije mogu vaš posao ozbiljno unaprijediti.

Niti Hrvatska ne zaostaje u ovom području, jer praćenje svjetskih IT trendova u našoj je zemlji sve češća poslovna odluka. Mnoge tvrtke u svom poslovanju snažno se okreću digitalizaciji poslovnih procesa, a potražnja za profesionalcima koji ih mogu digitalno ′lansirati′ nikad nije bila veća.

Jedna od tvrtki koja se sve snažnije ističe u ovom području uspješna je zagrebačka IT tvrtka QED koja svoj uspjeh zahvaljuje brojnim projektima ostvarenim primarno na međunarodnom tržištu, dok za njihove usluge izrade mobilnih i web aplikacija klijenti danas moraju i stati u red.

Osnovani 2014. godine iza sebe imaju čitav niz projekata te danas pokrivaju gotovo cijeli razvojni proces od istraživanja tržišta, planiranja projekta, analize podataka do finalnog proizvoda, mobilne aplikacije ili web platforme, što predstavlja sinergiju i ustaljenu praksu modernog IT poslovanja svake tvrtke. O njihovim zanimljivim projektima danas se sve više priča.

Foto: Anto Čabraja, vlasnik i direktor tvrtke QED/ QED

“Naš fokus je na izradi mobile i web startup projekata iz različitih područja, a značajan dio svoga vremena i energije posvećujemo inovativnim idejama koje razvijamo in-house. Naš tim od 10 članova čine IT inženjeri i stručnjaci iz ostalih područja. Stalno provodimo nova zapošljavanja jer QED je prepoznat na svjetskoj IT sceni i upite za proizvodnju softvera primamo iz gotovo svih zemalja svijeta. Cilj nam je proširiti poslovanje na tržište izvan Europe stoga intenzivno radimo na lansiranju naše nove mobilne aplikacije u FinTech industriji za kanadsko tržište. Radi se o personalnom asistentu za financije, a o važnosti projekta dovoljno govori da ga vodi osobno CTO Vedran Balagović″, objašnjava Anto Čabraja, vlasnik i direktor tvrtke QED.

Uspjeh tvrtke QED prepoznat je i na svjetski poznatoj platformi Clutch koja ih trenutno smješta u Top 5 IT mobile Flutter development tvrtki u Hrvatskoj, što je za tvrtku njihove veličine izuzetan uspjeh i najveća potvrda kvalitete njihovog rada. Klijenti s kojima počnu raditi, kažu najčešće postanu njihovi dugogodišnji suradnici, a ponekad i zajedno pokreću nove projekte.

“Primjer je platforma plation.app, razvijena u suradnji s partnerima iz Austrije, koja već ostvaruje posjećenost u prosjeku oko 8.000 posjetitelja mjesečno. Radi se o platformi koja objedinjuje usluge ponude i potražnje novih i rabljenih dijelova za sve vrste vozila. Cilj nam je bio potpuno digitalizirati i automatizirati usluge u auto-moto industriji u čemu smo i uspjeli”, dodaje Čabraja.

S obzirom na to da svakom projektu pristupaju izuzetno analitički, tražeći najbolji poslovni model za svakog klijenta, kao najveći benefit svog rada na poslovanje tvrtki ističu zasigurno porast prodaje. Pojašnjavaju nam kako se investicija svakom klijentu mora isplatiti, za što nam daju i konkretan primjer.

Foto: Radna atmosfera u uredu tvrtke QED/ QED

“Australija se pokazala kao tržište koje razumije moderne tehnologije i koje je spremno na izazove. Iskorak na to iznimno dinamično tržište napravili smo izradom aplikacije koja preporučuje kako provesti slobodno vrijeme. U kratkom vremenu aplikacija je u Australiji postala hit, a nama naravno donijela nove poslovne partnere. Svjesni smo da ovakve projekte možemo raditi jedino ako ulažemo u dodatna znanja i to ne samo članova našeg tima, već i ostalih mladih ljudi koji se žele usavršavati u područjima razvoja mobilnih aplikacija, zbog čega već u ovom mjesecu pokrećemo mini QED Akademiju koja će biti potpuno besplatna za sve koji budu htjeli sudjelovati. Znanja i iskustvo koje će steći smatramo dobrim zalogom da postanu konkurentni na tržištu rada” zaključuje.

Trenutno rade na projektu koji će, kako kažu, u jednom sektoru u Hrvatskoj izazvati pravu revoluciju, pa iako smo bili jako znatiželjni otkriti o čemu se radi, lansiranje projekta planirano je na jesen ove godine kada će se i predstaviti javnosti. Osim Hrvatske, nekoliko međunarodnih projekata do ljeta će ugledati svjetlo dana, zbog čega sa sigurnošću možemo reći kako je pred tvrtkom QED još jedna izuzetno radna i uspješna godina.

New Report

Close