U manje od mjesec dana izrastao do mjesta s najviše oglasa za tražene poslove

Autor: Lucija Špiljak , 01. rujan 2021. u 05:33
Leon Tuček; developerima će biti korisna personalizirana obavijest /PD

Uspjeli su organizirati i kategorizirati veliki broj dostupnih IT pozicija te olakšati pronalaženje posla.

U manje od mjesec dana otkako je pokrenut, itjobscroatia.com postao je portal s najviše aktivnih oglasa za posao u IT sektoru. Ima više od 60 registriranih kompanija i više od 200 objavljenih oglasa.

Riječ je o projektu 22-godišnjeg programera Leona Tučeka koji je portal, kaže, pokrenuo iz “frustracije raspršenošću poslova po raznim web stranicama i grupama”.

Jednostavan pregled tržišta

“Primijetili smo da ne postoji središnje mjesto gdje bi pojedinac mogao ispratiti sve oglase i jednostavno vidjeti pregled ponuda na tržištu. Dodatno smo htjeli organizirati i kategorizirati veliki broj dostupnih IT poslova te olakšati pronalaženje posla, ali i stvoriti dodatni kanal za tvrtke kako bi besplatno mogle objaviti svoje poslove.

Došao sam na ideju stranice jer takva nije postojala, te sam ideju predstavio prijatelju i kolegi Filipu Babiću. Ideja mu se svidjela i odlučio sam krenuti u realizaciju projekta.

200

objavljenih oglasa i više od 60 registriranih kompanija na itjobscroatia.com

Cilj je zadržati poziciju portala s najviše aktivnih poslova u području IT-ja, slušati korisnike i razvijati portal u skladu s njihovim očekivanjima i potrebama”, pojašnjava nam Tuček.

Programiranjem se, kaže, počeo baviti još za vrijeme srednje škole kada je razvio aplikaciju ZET info, danas najkorišteniju neovisnu aplikaciju za javni prijevoz u Gradu Zagrebu.

Za nju je osvojio i zlatnu medalju na natjecanju Inova Mladi, a godinu dana kasnije na istom je natjecanju osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz informatike s vlastitom lokalnom multiplayer igrom za mobilne uređaje Nano Tenks.

Nakon završetka XV. gimnazije (MIOC) upisao je studij Fakultet strojarstva i brodogradnje, a danas uz studij radi kao sofverski inženjer u tvrtki Asseco SEE.

Na portalu itjobscroatia.com želi, kaže, dalje širiti bazu poslodavaca i povećati broj aktivnih oglasa za posao.

Tuček

Stvorili smo i dodatni kanal za tvrtke kako bi besplatno mogle objaviti svoje poslove.

“Nadamo se da će developerima biti korisna personalizirana obavijest o poslovima gdje svatko može zadati željene parametre pretrage te će mu stranica automatski svaki tjedan ili mjesec poslati na e-mail popis poslova koji odgovaraju zadanim parametrima pretrage. Tako mogu biti konstantno anonimno u toku s trenutačnom ponudom.

U inicijalnoj fazi planiranja i testiranja iz HR-a smo dobili odlične savjete od kolegica Dine Rukavine i Anite Kanisek.

Nakon objave nam se javilo više stručnjaka te smo organizirali i WhatsApp grupu kako bismo dobili što više mogućeg feedbacka iz područja rada i kako bi poboljšanja na platformi išla u korist svim korisnicima i omogućila im lakši rad. Ovim putem pozvali bismo sve koji nam se žele priključiti da se jave na info@itjobscroatia.com”, poziva Tuček.

Plodno tlo

Hrvatsku, kaže, vidi kao plodno tlo za IT sektor, što zbog velikog broja mladih i ambicioznih ljudi, a što zbog suradnji, akvizicija i investicija u zadnjih godinu dana – od Infinuma, Fivea, Nanobita i Gideon Brothersa – koji su, prema njemu, potvrdili potencijal Hrvatske i njezinih talenata.

“Plaće u IT industriji su i više nego prihvatljive, ali postoji sve veća konkurencija zapadnih zemalja i tvrtki koje nude potpuni remote rad uz znatno veća primanja. Ponuda poslova je i više nego zadovoljavajuća što se može vidjeti i na itjobscroatia.comu.

U sljedećih par godina očekujem daljnji kontinuirani rast IT industrije u RH te povećanje stranih ulaganja jer se Hrvatska već par puta pokazala kao plodno tlo za uspješne startupe”, zaključuje Leon Tuček.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Najgori (najjeftiniji) radnici se nalaze preko burze – uglavnom nesposobne firme bez perspektive u kojima radnici odlaze ranike nalaze preko burze nudeći niske plaće i tako privlače kadrove koje nitko neće. Najbolji radnici se PRIVLAČE dobrim uvjetima te preko preporuke ili se direktno zovu da pređu raditi. Oni srednje dobri se privlače jambo plakatima, Internet oglasima raznim platformama i td.

New Report

Close