‘Tehnologija u biznisu ima svrhu uz edukaciju zaposlenika’

Autor: Ivan Tominac , 12. rujan 2021. u 22:00
Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska/PD

Trenutačno stanje digitalizacije u Hrvatskoj nije baš za hvalu, a njen stupanj u sektorima koji najviše doprinose BDP-u iznosi tek oko 10 posto.

Kompanija Siemens u Zagrebu je održala Technology with a purpose, događaj kojim je predstavila svrhovitost digitalizacije za naše gospodarstvo.

Siemensova rješenja za digitalizaciju industrije, rečeno je, 10 puta ubrzavaju inovacije unutar organizacija, za 50% skraćuju vrijeme izlaska novog proizvoda te za 30% smanjuju troškove održavanja.

Trenutačno stanje digitalizacije u Hrvatskoj nije baš za hvalu, a njen stupanj u sektorima koji najviše doprinose BDP-u iznosi tek oko 10 posto.

Po tome Hrvatska zaostaje i za EU prosjekom, međutim Siemens je dobar primjer toga da odabir dobrog partnera znači bolje rezultate.

Među domaćim primjerima istaknuta je suradnja s kompanijom Klimaoprema, kojoj je digitalni konzalting iz Siemensa ojačao kapacitete za uspjeh na globalnom tržištu, tvrtkom Messer Croatia Plin, kojoj su Siemensovi stručnjaci uz pomoć PCS7 sustava za upravljanje procesima omogućili pojačanu isporuku medicinskog kisika hrvatskim bolnicama te kompanijom Pametna energija kojoj je omogućeno energetsko rješenje za ugljičnu neutralnost.

“Ipak, u središtu tehnologije je uvijek čovjek pa posebnu pažnju u tehnološkoj transformaciji koju prolazimo trebamo staviti na obrazovanje, kontinuirano. Samo tako se može potaknuti prava inovativnost, a tehnologija imati pravu svrhu”, istaknula je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close