Stvaraju buduće lidere za digitalnu transformaciju i industrijsku revoluciju 4.0

Autor: Lucija Špiljak , 22. lipanj 2021. u 22:00
Algebra je najboljim kandidatima ponudila stipendije ukupne vrijednosti veće od pola milijuna kuna

U aktualnoj akademskoj godini pokrenut je i Mini MBA Digital program, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Uzbudljivo, dinamično, napeto, sadržajno – ovako bismo otprilike opisali Algebrin stipendijski natječaj za upisan na program MBA e-Leadership, na kojem je smo kao novinari prije nekoliko tjedana dobili priliku sudjelovati u ulozi kandidata.

U sklopu stipendijskog natječaja za upis na MBA e-Leadership program, jedini u Hrvatskoj u kojem su teme vezane uz digitalnu transformaciju i industrijsku revoluciju 4.0 integralni dio svakog nastavnog modula, Algebra je najboljim kandidatima ponudila stipendije ukupne vrijednosti veće od pola milijuna kuna.

Naš tim simboličnog imena No PRESSure sastojao se od tri člana – Mije Biberović iz Netokracije, Bernarda Ivezića iz Jutarnjeg lista i Lucije Špiljak (mene) iz Poslovnog dnevnika. Premda smo kao novinarski tim bili van konkurencije, ozbiljno smo shvatili zadatak kako bismo osjetili kako je to biti u koži natjecatelja koji su morali riješiti izazovan business case globalne kompanije Red Bull, partnera finalnog dana natjecanja.

Koliko smo imali prilike vidjeti kroz upoznavanje, bili su to kandidati različitih zanimanja i dobnih skupina koji dolaze iz različitih industrija, željni novih znanja i iskustva. Od potpunih stranaca formiranih u različite timove, postali su pravi mali složni tim koji se usred brainstorminga dobro zabavlja i puno uči.

Arsen Šolić, rukovoditelj MBA poslovnog područja u Algebri, tom je prilikom naveo kako je ove godine pristiglo više od 150 prijava. “Velik interes kandidata i za ovogodišnji stipendijski natječaj kao i sjajni uspjesi koje danas u poslovnoj sferi i svojim karijerama postižu naši raniji kandidati, trenutačni polaznici i diplomanti, pokazuju da je ovaj MBA program uspješno odgovorio na izazov kako ljude obrazovati i za vještine rukovođenja i upravljanja, ali i da ih je inspirirao za kreativnu primjenu digitalnih tehnologija s ciljem digitalne transformacije poslovanja njihovih tvrtki”, rekao je Šolić, koji je činio stručni žiri uz Gorana Radmana, Maju Dujlović i Natašu Šoić.

Predavači sa Sveučilišta Indiana

Kandidati, podijeljeni u timove, odmah nakon natjecanja glasali su sami za nastupe drugih timova i rješenja poslovnog izazova koja su im se najviše svidjela.

Članovi pobjedničkog tima, Arima One, osvojili su stipendije za MBA program u iznosu od 35.000 kuna po kandidatu, drugoplasiranom timu Running Cord ponuđene su stipendije u iznosu od 30.000 kuna po budućem polazniku, dok su trećeplasiranom timu, Divas, dodijeljene stipendije u iznosu od 25.000 kuna po svakom kandidatu. U sklopu ovogodišnjeg natječaja dodijeljena je jedna puna stipendija, jedna stipendija u iznosu pola školarine te deset djelomičnih stipendija.

Zanimalo nas je kako na program i natječaj gledaju sami kandidati. Među njima je bila Mia Bednaž, inače vlasnica agencije za promociju, digitalni marketing, PR i kreiranje sadržaja Imam Feeling, koja se na Algebrin MBA natječaj prijavila kako bi nadogradila svoja znanja.

Foto: Algebra

Osvojila je pola školarine (67.500 kuna) i pola treba platiti, a kako je riječ, kaže, o malo većem zalogaju, pokrenula je crowdfunding kampanju na platformi GoGetFunding. “O poduzetništvu i poslovanju puno sam sama naučila u procesu otvaranje firme, i svaki dan naučim nešto novo. Međutim, voljela bih to nadograditi sa specifičnim znanjima iz poslovnog svijeta.

Dosta sam ulagala u svoje obrazovanje i specijalističke edukacije i znam da su mi vrata svjetskog tržišta odškrinuta. S MBA-om imam osjećaj da će mi biti širom otvorena. Jednog dana možda bi voljela proširiti poslovanje. S onime što ću dobiti s MBA-om to će biti prirodan proces i znat ću u kojem smjeru ići. Većina predavača je s američke poslovne škole, Kelley School of Business sa Sveučilišta Indiana.

Od njih želim izvući maksimum u vidu znanja i iskustva”, kaže Mia.

Mentor dvaju timova bio je Filip Petrović, inače Regional Brand Manager u Jadran galenskom laboratoriju (JGL), koji je i sam već sudjelovao na dva stipendijska natječaja u 2019. godini, najprije s kolegama iz svoje tvrtke, a zatim najesen individualno kada je osvojio punu stipendiju.

Jedinstveno iskustvo

“Algebrin stipendijski natječaj je mini MBA sam za sebe. Iskustvo koje dobiješ prijavom na stipendijski natječaj teško je usporediti s bilo kakvim drugim iskustvom iz poslovnog ili privatnog života”, kaže Petrović.

Za njega je najveća kvaliteta studija to što omogućava osobni rast za sve koji se na njega prijave, jer se osobi tijekom godinu i pol dana pruža prilika da upozna i surađuje s kolegama koji dolaze iz najrazličitijih industrija i zanimanja.

“Mladima bih savjetovao da se nikada ne ustručavaju pokušati i da ne dozvole da im manjak samopouzdanja utječe na život tako da sami sebi oduzmu neke prilike koje im mogu donijeti puno”, poručuje Petrović. Algebrin MBA program e-Leadershipa u aktualnoj je akademskoj godini upisao najveću generaciju polaznika dosad, a i u okviru samog programa studija implementirane su brojne promjene.

Program punog MBA studija nadograđen je modulom vezanim uz soft vještine i vještine rukovođenja – poslovna komunikacija i pregovaranje – a u aktualnoj akademskoj godini pokrenut je i Mini MBA Digital program, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close