‘STEMI i Infobip moćnoj Americi nude škole budućnosti’

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2021. u 22:00
Izabel Jelenić, 
CTO vodnjanskog Infobipa koji je investirao i u STEMI, Foto: PD

U nastavku projekta okupit ćemo još više tech kompanija koje će s nama graditi budućnost”, izjavio je Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

Jučer je na završnoj konferenciji pilot projekta “Škola budućnosti” zaključeno prvo izdanje zajedničkog projekta STEMI-ja i Infobipa, kojeg kao glavni partner podržava A1 Hrvatska. Više od 1000 učenika iz 60 škola u Hrvatskoj imalo je priliku kroz praktičnu izradu chatbotova doći u izravan doticaj sa svijetom umjetne inteligencije.

“Nakon sjajnih rezultata ovogodišnjeg pilota, odlučili smo nastaviti s projektom Škola budućnosti te radimo na pripremi sljedeće sezone koja će uskoro krenuti. Obrazovanje je temelj svakog društva i zato u Hrvatskoj nastavljamo stvarati zajednicu učitelja, ali i raznih drugih organizacija koje žele stvarati škole budućnosti. U nastavku projekta okupit ćemo još više tech kompanija koje će s nama graditi budućnost”, izjavio je Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

Najbolji osnovnoškolski i srednjoškolski timovi predstavili su svoje chatbotove razvijene s ciljem rješavanja nekog od problema unutar UN-ovih ciljeva održivosti, a učenički chatbot radovi dostupni su na https://chatbot.stemi.education/showcase.

“Čestitam najboljim timovima – osnovnoj školi Blato, Velika Gorica i Zadar, bjelovarskoj Gimnaziji, Elektrotehničkoj školi u Zagrebu i Srednjoj školi u Iloku. Vaši radovi zaista pokazuju da ste napravili velike korake u budućnost i samo tako nastavite u svom daljnjem školovanju. Bila je to sjajna prilika da se osim učenika, s principima rada chatbota i same umjetne inteligencije upoznaju i oni najbitniji u obrazovnom sustavu – njihovi učitelji”, poručio je jučer Izabel Jelenić, CTO vodnjanskog Infobipa. Toj “zvijezdi” hrvatske tehnološke scene od samog početka želja je, kaže, bila da kako tvrtka raste i razvija se na način da se simultano rljudi u njoj, ali i cjelokupna zajednica

“Sve ovo inspiriralo je nas u Infobipu da ovako inovativan projekt nastao u Hrvatskoj pokušamo proširiti i izvan naših granica – i to u najveći svjetski tech centar – u SAD. Investicija Infobipa u STEMI ide u tom smjeru. Skalirati ovaj projekt i dodatno ga unaprijediti feedbackom koji ćemo dobiti iz obrazovnog sustava u SAD-u. To je način na koji želimo vratiti našoj zajednici i njezinim najmlađim članovima”, poručio je Jelenić.

Komentirajte prvi

New Report

Close