Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac za intelektualni razvoj djece

Autor: Promo , 01. listopad 2019. u 09:00
Foto: Promo

Međunarodna škola mentalne aritmetike Malac Genijalac po prvi put otvara svoja vrata u Zagrebu.

Koliko ste puta htjeli nešto izračunati, a mozak vam je zablokirao ili ste se divili ljudima koji iz glave, kao iz topa, izračunaju koliko je 347 – 148 x 2? Nije riječ o inteligenciji, već o tehnici koja se razvija najviše u dobi od 4. do 12. godine jer djeca tad najbolje upijaju znanje koje će im ostati za cijeli život.

Škole Malac Genijalac jedine primjenjuju originalni HIKARI program mentalne aritmetike koji je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka u suradnji s prestižnim japanskim Institutom Tomoe Soroban iz Tokija. Temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina. Djeca tako uče preko pomagala kojim se kasnije prestaju koristiti, a vježbaju upotrebljavati obje polutke mozga.

Program se temelji na TBDP pristupu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizualno Auditivno Kinestetičko). TBDP predstavlja sustav cjelokupnog razvoja mozga kojim se potiče aktivacija obje hemisfere mozga u ranim fazama života. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz kognitivnih sposobnosti kao što su pamćenje, inteligencija, koncentracija, mašta.          

VAK metoda podrazumijeva uključivanje tri osjetila (vid, sluh, dodir) u proces učenja. Znanstvena istraživanja pokazala su da se najbolji rezultati postižu kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih osjetila jer se tako aktivira najveći broj neuronskih veza u mozgu. Takvim učenjem proces pamćenja dostiže svoj maksimum jer se primljene informacije prenose s jedne na drugu hemisferu mozga čime se aktivira cijeli potencijal našeg mozga.

Razvijene kognitivne sposobnosti djeci su neophodne za normalni psihofizički razvoj. Našim pristupom i metodom rada djeca stječu vještine za cijeli život – kažu osnivačice škole Malac Genijalac u Zagrebu Antica Filipović Grčić i Sarah Vuković, inače magistra ekonomije i magistra matematike.

Kognitivni razvoj postiže se na zabavan i razigran način, a to odsad vašoj djeci možete omogućiti i u Zagrebu.

Malac Genijalac nalazi se u Bužanovoj ulici. Upisi su upravo u tijeku na broj 0995551651, na mail zgcentar@malacgenijalac.hr ili na ovom linku. 

New Report

Close