Renault sprema proizvodnju jeftinijeg električnog Twinga, proizvodit će se u Sloveniji

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2023. u 12:53
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Još uvijek nepoznati model će naslijediti Twingo.

Renault ulazi u utrku za predstavljanjem izrazito pristupačnog ulaznog modela u električnoj liniji, piše Index.

Volkswagen najavljuje ID.2, Stellantis donosi Citroen e-C3 i Fiat Panda, dok koncern predvođen Renaultom već ima Dacia Spring kao najekonomičniji električni automobil u Europi. Ipak, očekuje se da će ova grupa predstaviti barem još jedan električni model koji će se ozbiljno natjecati s već poznatim novitetima. Najnovije informacije sugeriraju da će ovaj model biti pozicioniran ispod novog Renaulta 5, koji će također biti dostupan po cijeni ispod 25.000 eura.

Još uvijek nepoznati model će naslijediti Twingo, a prema najnovijim insajderskim informacijama, proizvodit će se u Novom Mestu, u susjednoj Sloveniji. Podsjetimo, Slovenci trenutno proizvode Twingo, koji će se očito povući iz proizvodnje.

Iako nije jasno hoće li ovaj gradski model koristiti platformu CMF-BEV kao i Renault 5, koji je dugačak manje od četiri metra, sigurno je da će biti značajno manji. U ranijem intervjuu za Autocar, šef Renaulta Luca de Meo izjavio je da će se japanski kei automobili uzeti kao uzor u “demokratizaciji” vlasništva električnih vozila u Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close