Q otvara ured u Londonu: Veliki korak za širenje i moguće akvizicije

Autor: Lucija Špiljak , 06. rujan 2021. u 22:00
Samo ove godine Q planira povećati svoj tim za više od 100 novih zaposlenika/PD

Za londonski će ured biti zadužen Vedran Tolić, jedan od osnivača Q-a i operativni direktor kojeg čeka preseljenje u englesku metropolu, a koji je najavio i potencijalnu akviziciju.

Domaća IT tvrtka Q krajem rujna otvara svoj ured u Londonu, trenutačno svome najvećem tržištu. Novi je to iskorak za Q u kojem očekuju da će se tako još više fokusirati na strateške projekte velikih brendova, tim više što su već surađivali s tamošnjim kompanijama poput The Timesa, BBC-a, Smarta, uSwitcha i ostalih.

Za londonski će ured biti zadužen Vedran Tolić, jedan od osnivača Q-a i operativni direktor kojeg čeka preseljenje u englesku metropolu, a koji je najavio i potencijalnu akviziciju.

“Otvaranje ureda u Londonu je veliki korak naprijed za širenje Q-ja jer stvara dodatnu vrijednost za postojeće klijente i otvara nam priliku za upoznavanje novih klijenata. Osim toga, već tražimo nove kadrove u Londonu, a istražujemo i potencijalnu akviziciju jedne londonske kompanije”, rekao je Tolić kojem će podršku pružiti direktor londonskog ureda Jesse Belgrave.

Kako se navodi, Q je ovime ostvario korak naprijed prema svom cilju razvoja mreže ureda u svjetskim metropolama. Vodeća platforma za mjerenje angažiranosti zaposlenika Peakon nedavno je uvrstila Q u top pet posto IT kompanija u svijetu po zadovoljstvu zaposlenika, što je dodatna potvrda za ranije (domaće) istraživanje portala Moj posao prema kojem je Q tvrtka s najzadovoljnijim zaposlenicima u kategoriji srednje velikih.

Usto je ova IT tvrtka među 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki. Raste i broj stručnjaka koje zapošljavaju pa će tako samo ove godine, kako su najavili, povećati svoj tim za više od 100 novih zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close