Prvi hackhaton 4. studenoga

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2016. u 22:00
Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a/Petar Glebov/PIXSELL

Projekt HT-a.

Na prvom hackhatonu Hrvatskog telekoma (HT) i i hub:raum inkubatora Deutsche Telekoma (DT) u petak, 4. studenoga 10 odabranih timova u 24 sata osmišljavat će rješenja za komunikaciju budućnosti, što je i tema tog natjecanja, a najbolji će dobiti 20 tisuća kuna, rečeno je u četvrtak na konferenciji za medije HT-a.

Hackhaton HT-a održat će se pod nazivom Hack it!, a riječ je o tehnološkom natjecanju u kratkom vremenu, ovaj put u 24 sata, što znači da će se timovi okupiti u prostorima HT-a u zagrebačkom Parku Stara Trešnjevka u petak poslijepodne te tamo u 24 sata pokušati osmisliti najbolje rješenje, u čemu će im pomagati međunarodni tim mentora.  "Za Hack it! natjecanje stiglo je više od 150 prijava, većinom programera, dizajnera i stručnjaka iz područja marketinga i businessa, među kojima su odabrana 43 najbolja kandidata. Potom su raspoređeni u deset timova pred kojima je zadatak osmisliti način na koji ćemo komunicirati u budućnosti, a pri izboru najboljih najviše će se cijeniti inovativnost i razvijenost ideje te tržišni potencijal rješenja", kazala je članica Uprave HT-a za ljudske resurse Marija Felkel.

Dodala je da time HT ima i izravan doticaj s novim i inovativnim idejama, u čemu su ključne startup zajednice i projekti poput hackhatona, jer okupljaju ljude koji razmišljaju izvan okvira i koje HT želi i poticati, a sve u HT-u bi veselilo i da rezultat Hack it!-a bude komunikacijsko rješenje koje bi se moglo primijeniti i u cijelom DT-u. HT naime od lipnja ove godine koordinira Core Communication Competence Center za DT Grupu, što znači da je odgovoran za provedbu ciljeva orijentiranih na temeljne komunikacijske telekom usluge na razini cijelog DT-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close