Prvi domaći e-romobil i vodič od svibnja za najam

Autor: Marta Duić , 29. travanj 2021. u 22:00
Zagrebački startup IDII predstavio funkcionalnosti Rolle

Od svibnja se Rolla može unajmiti na dvije lokacije blizu Plitvičkih jezera te u Istri.

Zagrebački startup IDDI predstavio je u četvrtak Rolla paket, inovaciju dizajniranu i proizvedenu u Hrvatskoj. Paket je to koji sadrži romobil, punionicu i mobilnu aplikaciju, a namijenjen je promicanju turizma, ekologije i mikromobilnosti kroz koncept najma.

Od svibnja se Rolla može unajmiti na dvije lokacije blizu Plitvičkih jezera – Campingu Plitvice i Plitvice holiday resortu, te u Istri u sklopu hotela Premantura nadomak rta Kamenjak.

“Korisnici će kroz aplikaciju u kombinaciji s romobilom moći birati personalizirane rute i dobivati informacije o lokalnim znamenitostima i događanjima”, kazao je Ivan Šimatović, jedan od idejnih začetnika Rolle i direktor tvrtke.

U razgovoru za Poslovni dnevnik u ožujku iz IDDI-ja su istaknuli da su za proizvod bili zainteresirani i investitori iz Španjolske i Austrije, no tvrtka je odabrala HBOR-ove kreditne linije “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” koje su iskoristili za nabavu dijelova i proizvodnju.

Pokrenuli su i crowdfunding kampanju na platformi Croinvest, a cilj im je prikupiti 250.000 kuna za daljnji razvoj i unapređivanje sigurnosnih značajki romobila. Na ideju o e-inovaciji Šimatović je došao prije godinu i pol s kolegom s FER-a Domagojem Lasićem.

Mlada tvrtka za izradu inovativnih elektroničkih rješenja osnovana je u veljači, u timu je osam stručnjaka iz elektronike, elektrotehnike, strojarstva i srodnih područja.

Komentirajte prvi

New Report

Close