Postavljanjem e-bike stanica po cijeloj regiji, Istra će postati raj za bicikliste

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 11. kolovoz 2016. u 22:00
Stanica ispred bara Luna kod hotela Valamar u Špadićima

Otvaranjem stanica u Medulinu i Banjolama, Općina Medulin započela je s uvođenjem sustava javnih bicikala Med BIKE.

Turistička zajednica Istarske županije u blizini bara Luna kod hotela Valamar Pinia u Špadićima početkom kolovoza je zahvaljujući suradnji s kompanijom Valamar Riviera predstavila i službeno otvorila prvu istarsku brendiranu e-bike stanicu.

Kristijan Ivančić iz tvrtke UTE Uljanik Tesu elektronika koja proizvodi punionice i pametna rješenja za cjelovite e-bike sustave te je proizvela i ovu stanicu,  ističe sve veću popularnost e – bicikala kao prijevoznog sredstva. Kaže i da u suradnji s ostalim dionicima Istru planiraju pozicionirati kao biciklističku destinaciju koja svojim bike gostima omogućava servis punjenja električnom energijom u cijeloj regiji.

 "Cikloturizam je sve popularniji i sve veći broj gostiju u aktivnom načinu života želi uživati i na odmoru. Naši proizvodi omogućavaju im da na jednom mjestu mogu saznati informacije o vremenskim prilikama, napuniti mobitele i bicikle, zatim i informacije o lokalnoj gastronomskoj te turističkoj ponudi. U projektima koje smo do sada proveli vidimo veliki potencijal za širenje, što je u skladu s planovima o premrežavanju Istre sličnim stanicama", ispričao je Ivančić za Poslovni dnevnik. Projekt je realiziran u suradnji sa strateškim partnerima poput svjetskog dobavljača tehnologija i usluga tvrtku Bosch koja je osigurala električne punjače, zatim svjetskog giganta u proizvodnji bicikala tvrtka CUBE s kojom TZ Istre uspješno surađuje već posljednje tri godine dok dizajn e-bike stanica potpisuje Studio Dota iz Žminja.

Početkom kolovoza je i u općini Medulin otvoren sustav javnih bicikala Med BIKE, koji je u visini od 40 posto sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Med BIKE sustav se može koristiti svakodnevno sedam dana tjedno, a prednost je što korisnik bicikl može vratiti na bilo koje postolje, bilo koje stanice za bicikle Općine Medulin i sustava javnih bicikala Grada Pule.  Otvaranjem stanica u Medulinu i Banjolama, Općina Medulin započela je sa uvođenjem sustava javnih bicikala Med BIKE te planira kontinuirano ulagati i širiti ponudu javnih bicikala uvođenjem novih stanica u ostalim naseljima Općine Medulin. Med Bike nosi Go2bike potpis. 

Komentirajte prvi

New Report

Close