Pokrenuli besplatnu školu programiranja za djevojčice i djevojke, evo kako se prijaviti

Autor: Lucija Špiljak , 09. veljača 2022. u 12:05
Programiranje / Foto: Flickr

Edukativna inicijativa zamišljena je kao jednosemestralni online program.

IT kompanija Superology i Coding Giants pokrenuli su edukacijski projekt Super Girls – školu programiranja za djevojčice i djevojke, kako bi ih osnažili u razvoju interesa prema STEM-u i usto uveli talentirane buduće programerke u osnove IT-ja.

Program Super Girls namijenjen je 20 stipendistica od 10 do 15 godina, u potpunosti je besplatan, a u osnove programiranja uvest će ih predavačice i developerke iz Superologyja i Coding Giantsa.

Inicijativa je zamišljena kao jednosemestralni online program u kojemu će buduće Super Girls u 14 tjedana svladati osnove programiranja, odnosno naučiti izrađivati jednostavne interaktivne priče, animacije, igre i web-stranice, koristeći Scratch i C#.

Zagrebačka tech kompanija Superology osmislila je ovaj program u suradnji s hrvatskom licencom Coding Giants, koja već nekoliko godina uspješno vodi kreativne tečajeve programiranja za djecu pod vodstvom Branke Bebić, menadžerice koja je karijeru gradila u Httpoolu i Googleu.

„Inspirirala nas je želja da djevojčice i djevojke potaknemo da razvijaju interes prema znanstvenim, matermatičkim i tehničkim hobijima i zanimanjima, ali i da pokušamo utjecati na loše statistike o zastupljenosti žena u IT industriji. Željeli smo stvoriti zabavno i inspirativno okruženje u kojem će se naše stipendistice družiti s vršnjakinjama sličnih interesa, ali i usvajati znanje od predavačica i developerki koje im mogu poslužiti kao uzor“, istaknula je Zvonimira Milevčić iz Superologyja.

Prijave za Super Girls – školu programiranja za djevojčice i djevojke otvorene su do 20. veljače, a nastava počinje 5. ožujka.

Komentirajte prvi

New Report

Close