Pet naših startupa preko Zicera do 120.000 €

Autor: Bernard Ivezić , 05. svibanj 2020. u 22:00
Pojedinačno kroz EIT Climate-KIC program startupi mogu primiti i do 30.000 eura /FOTOLIA

Frane Šesnić, direktor ZICER-a, zadovoljan je što u svom drugom izdanju u Hrvatskoj EIT Climate-KIC dolazi s dvostruko više sredstava za startupe.

Zicer, najveći inovacijski centar u Hrvatskoj potpuno se virtualizirao te preko interneta, na virtualnoj press konferenciji, predstavio drugu generaciju najvećeg europskog cleantech akceleratora EIT Climate-KIC-a. Pet domaćih startupa – Ascalia, Miret, VeeMee, In silico, NuoTwo, Makabi Agritech – kroz ovaj će program primiti 120.000 bespovratnih eura.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a, zadovoljan je što u svom drugom izdanju u Hrvatskoj EIT Climate-KIC dolazi s dvostruko više sredstava za startupe te što su program uspjeli virtualizirati s obzirom na pandemiju koronavirusa.

“Odlično je što su timovi prihvatili digitalni oblik selekcije i predstavljanja i jako sam sretan što smo održali partnerstvo s EIT-om te omogućili startupima da pojedinačno kroz ovaj program prime i do 30.000 eura, što su ozbiljna sredstva”, kaže Šesnić.

Mirka Jozić, gradska pročelnica za gospodarstvo, kaže da su startupi jedan od pravih odgovora na gospodarsku krizu: “Zicer je pokazao, da sada, nakon nekoliko uspješnih generacija akceleracijskih programa, mogu reći da je kombinacija edukacija, mentorskog vođenja, povezivanja s drugim startupovima i investitorima te financijska podrška dobra formula koja rezultira uspjehom.”

Komentirajte prvi

New Report

Close