Otvoren natječaj za projektante velikog centra za videoigre u Novskoj

Autor: Marija Brnić , 25. listopad 2021. u 22:00
Kompleks će imati učionice, studentski dom, amfiteatar i dvoranu s 4000 mjesta/SLAVEN BRANISLAV BABIĆ/PIXSELL

Kandidati bi trebali izraditi idejno rješenje i glavni projekt, te izvedbeni projekt i troškovnike za radove i za opremanje.

Pokrenut je prvi konkretan korak u realizaciji ambicioznog projekta gradnje Centra za gaming industriju, vrijednog više od 450 milijuna kuna. Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije objavio je natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju i opremanje budućeg centra.

Kandidati bi trebali izraditi idejno rješenje i glavni projekt, te izvedbeni projekt i troškovnike za radove i za opremanje. Za budući kompleks na području Novske predviđeno je pripremiti rješenja za zgradu fakulteta, koji bi imao 18 učionica i prateće prostorije za profesore, knjižnicu i amfiteatar za 300 mjesta, te sportsku dvoranu, menzu i tehničke prostorije.

Kompleks će imati i učenički, odnosno studentski dom sa 150 dvosobnih soba, a akcelerator gaming-industrije sadržavat će studio za snimanje, dvorane za sastanke i halu s novom gaming opremom.

Predviđeno je da ima 25 poslovnih ureda za po 30 osoba, urede s posebnim opremama i urede za mentore, studio s novom opremom za gaming industriju veličine 400 četvornih metara, konferencijsku dvoranu s 200 mjesta.

Poseban prostor koji plijeni pozornost ovom projektu je poduzetnički inkubator za e-sport i testiranje videoigara, koji će imati dvoranu s 4000 mjesta, uz svu prateću infrastrukturu, od soba za prevoditelje do restorana.

Vrijednost potrebne dokumentacije koja uključuje uz idejno rješenje i arhitektonski, građevinski, elektrotehnički i strojarski projekt, te geomehaničke, prometne i ostale potrebne elaborate, iznosi 4,5 milijuna kuna plus PDV.

Natječaj je otvoren do 6. prosinca, a za izradu projektno-tehničke dokumentacije predviđen je rok od 10 mjeseci od zaključenja ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close