Otkriven još jedan simptom koronavirusa, a razlikovao se od pacijenta do pacijenta

Autor: Poslovni.hr , 01. studeni 2020. u 09:37
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Polako, ali već mjesecima razni simptomi zaraze se otkrivaju. Čini se da je uočen još jedan.

Covid-19 kod pacijenata izaziva suhi kašalj, grlobolju, temperaturu i slabost, a neki sekundarni simptomi su konjunktivitis, glavobolja i gubitak mirisa i okusa. No, otkriven je još jedan simptom koji upućuje na koronavirus.

Iako je riječ o bolesti dišnog sustava, kod nekih pacijenata se pojavio i osip na koži. Nekoliko studija koje su provedene upravo osip na koži vezuju uz Covid-19. Prema studiji koju su proveli dermatolozi u Lombardiji u Italiji, 18 od 88 pacijenata s koronavirusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze virusom. King’s College u Londonu također je jasno naznačila osip na koži kao glavni simptom koronavirusa. Studije su pokazale da taj osip treba shvatiti ozbiljno i odmah krenuti s liječenjem.

Osip se razlikovao od pacijenta do pacijenta. Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput vodenih kozica. Upravo zato što se osip razlikuje kod pacijenata, teško je jednim pregledom utvrditi je li riječ o koronavirusu ili je osip posljedica nečega drugog, piše E-Times. 

Upravo zato, taj simptom može duže vremena biti nezamijećen, osobito kod asimptomatskih slučajeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close