Osječka tvrtka prva u svijetu pokrenula “poljoprivredni Facebook” – KLUB

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2014. u 14:34
Foto: Agroklub

Novi sustav omogućuje farmerima bolju platformu za komunikaciju.

Vodeći hrvatski internetski poljoprivredni medij agroklub® pokrenuo je društvenu mrežu za sve farmere.

«Prema našim saznanjima ovaj koncept prvi je takav u domeni poljoprivrede u svijetu i omogućuje farmerima bolju platformu za komunikaciju – razmjenu iskustava, uspoređivanje pa na koncu i kreiranje jasnije slike o stanju u sektoru. Kako smo već samim imenom projekta okupljalište proizvođača, nazvali smo ga – KLUB», rekao je Vedran Stapić, suvlasnik osječke tvrtke SLink koja stoji iza ovog projekta. 

Platforma koja daje glas poljoprivrednicima

Društvena mreža KLUB odgovor je na zahtjeve korisnika koji sada imaju mogućnost samostalno kreirati i objaviti svoje sadržaje: statuse, fotografije, video materijale i poveznice. Istovremeno mogu komentirati objave drugih korisnika i uključiti se u tematske rasprave.

«Ovime selimo dio komunikacije koju imamo sa svojim članovima na popularnim društvenim servisima na agroklub.com i otvaramo im platformu putem koje se njihovi glasovi mogu čuti jasnije i glasnije», poručuju iz SLinka.

 


Foto: Agroklub

Poljoprivredni Facebook

Za prijavu u KLUB dovoljno je proći kroz kratki proces registracije na portalu agroklub.com, a svi oni koji se se susreli s Facebookom, vrlo će se brzo snaći i u ovoj njegovoj poljoprivrednoj varijanti.

U izgradnji sustava koristili smo nove tehnologije koje omogućuju bogato korisničko iskustvo i jednostavnost korištenja. Vodili smo računa o navikama ljudi stečenim na drugim društvenim servisima (facebook, google+, twitter, linkedin) kao i o konceptu cijelog projekta agroklub.com. Javnosti je sada ponuđena Beta verzija sustava za koju procjenjujemo da će kroz nekoliko mjeseci proći fazu testiranja i izgubiti taj prefiks, rekao je Frano Šašvari, razvojni inženjer projekta.

Na tržištu su poljoprivrednicima već dostupna razna internetska rješenja za potporu poslovanju, ali ono u čemu KLUB ide korak dalje jest otvaranje platforme koja nudi poljoprivrednicima mogućnost međusobnog povezivanja, razmijene iskustava, otvaranja novih tržišta svojim proizvodima, dok javnim službama, savjetnicima i dobavljačima otvara novi kanal komunikacije sa stanovnicima hrvatskog sela.

Društvena mreža KLUB dostupna na portalu agroklub® odnosno putem sljedeće poveznice: http://www.agroklub.com/klub/

Komentirajte prvi

New Report

Close