Musk: Ovo je veće od bilo koje zlatne groznice koja je ikada postojala

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2024. u 09:45
Foto: Reuters

Također se dotaknuo rasta robotike potaknute pojavom generativne umjetne inteligencije i njezinim napretkom.

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk na upravo završenoj konferenciji Bosch Connected World komentirao je trenutno stanje sa svime što se tiče generativne umjetne inteligencije, opće umjetne inteligencije (AGI), samovozećih automobila i robota.

Vlasnik platforme X, poznatije pod prethodnim imenom Twitter, ima rezerve prema umjetnoj inteligenciji i istaknuo je nekoliko potencijalnih posljedica koje ćemo pretrpjeti ako se ne uvedu propisi i regulacije koje bi spriječile da tehnologija izmakne kontroli, piše ICT Business.

Ukazao je na činjenicu da se rast generativne umjetne inteligencije u obliku chatbota ostvaruje iznimno brzo, omogućujući korisnicima generirati sadržaj svih vrsta u trenu. Dodao je i da se usvajanje i brzi rast tehnologije u računalstvu povećava množi s deset svakih šest mjeseci.

“Nikad nisam vidio da tehnologija napreduje ovako brzo. Očito da se to ne može nastaviti tako visokom stopom jer bi premašilo masu svemira, ali nikad nisam vidio išta slično. Ovo je veće od bilo koje zlatne groznice koja je ikada postojala”, kazao je Musk.

Također se dotaknuo rasta robotike potaknute pojavom generativne umjetne inteligencije i njezinim napretkom. Za razliku od industrijskih robota, koji su programirani da eksplicitno funkcioniraju, sposobnosti humanoidnih robota su sofisticiranije.

Komentirajte prvi

New Report

Close