Mnogi vozači nisu oduševljeni: Kreće novi sustav nadzora brzine kojeg je nemoguće izbjegnuti

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2020. u 09:44
Foto: DPA/PIXSELL

Isprobana metoda pronicljivih vozača koji kratko pritisnu kočnicu prije nailaska na kameru, a zatim nastavite ubrzavati trebala bi postati prošlost.

Nama najpoznatiji sustav koji mjeri prosječnu brzinu na dionicama cesta je talijanski Tutor, koji funkcionira na autocestama u toj državi. Sličan tip kamera u uporabi je i na austrijskim autocestama. Sad se sve pokrenulo i u Njemačkoj. Prvi nacionalni radar za kontrolu brzine na dionici autoceste južno od Hannovera u zakonskoj je upotrebi. Sada bi takva tehnologija uskoro mogla biti korištena posvuda, piše HAK revija.

Isprobana metoda pronicljivih vozača koji kratko pritisnu kočnicu prije nailaska na kameru, a zatim nastavite ubrzavati trebala bi postati prošlost s upotrebom novog radarskog sustava koji bi mjerio vaše prosječno vrijeme na određenoj ruti ceste.

Prva dionica radarskog sustava, koja se nalazi južno od iz Hanovera, trebala bi spriječiti ovakvo ponašanje i učiniti ga beskorisnim. Ovakav sustav nadzora brzine od sada je i zakonski odobren, ali nisu svi previše oduševljeni s njim. Tu se prije svega ističu vozači, pobornici zaštite podataka pa čak i Njemački autoklub ADAC.

Komentirajte prvi

New Report

Close