M+Grupa za 7 milijuna eura preuzela Bulb i kreće u osvajanje svjetskog tržišta

Autor: Lucija Špiljak , 09. veljača 2021. u 12:53
Vedran Rezar (u sredini) sa svojim timom Bulb Technologies, Foto: PD

Bulb je regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom.

M+ Grupa je preko tvrtke kćeri Meritus upravljanje preuzela 51 % softverske kompanije Bulb, tvorca napredne platforme za digitalizaciju korisničke podrške. Vrijednost tih udjela procjenjuje se na sedam milijuna eura, a u M+ Grupi će dodatno ubrzati rast udio prihoda od kompanija (Calyx, Bulb, Geomant) koje djeluju u segmentu IT-ja s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i robotsku automatizaciju procesa.

“Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ Grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika”, rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe, inače najbrže rastuće kompanije za eksternalizaciju poslovnih procesa i tehnologije u srednjem i istočnom dijelu Europe i Male Azije

‘Želimo postati snažna internacionalna kompanija’

Suradnju pozdravlja i direktor Bulba Vedran Rezar, koji je tvrtku osnovao s Nevenom Stipčevićem 2006. godine. Bulb se u 15 godina pozicionirao kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom, zapošljavaju oko 70 ljudi i ostvaruju godišnji prihod na razini tri milijuna eura. Njihovi su klijenti vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe. Bulbova softverska platforma Cempresso omogućila je novi inovativni koncept automatizacije rada korisničke podrške i komunikacije s klijentima, zbog čega je Bulb prepoznat kao vodeća kompanija u regiji u domeni automatizacije i digitalizacije procesa te korisničkog iskustva. Stoga Rezar vjeruje da će strateška suradnja Bulba i M+ Grupe rezultirati ubrzanjem razvoja njegove tvrtke.

“Kroz protekli period Bulb je na regionalnom tržištu stekao snažne reference kao tvrtka koja isporučuje napredna i pouzdana softverska rješenja iz CEM segmenta. Strateška suradnja s M+ Grupom, osim dodatnog financiranja razvojnih aktivnosti, omogućit će nam pristup internacionalnim tržištima, kao i direktan pristup do više od  260 postojećih klijenata na 58 svjetskih tržišta na kojima djeluje M+ Grupa. Cilj prema kojem idemo u ovome trenutku je da u periodu od narednih tri do pet godina, osim značajnog rasta prihoda, Bulb postane snažna internacionalna softverska kompanija koja se ubraja među lidere u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom”, rekao je Rezar.

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) pod vodstvom Jure Mikuža već je uložio značajna sredstva u Bulb, dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ Grupu s ciljem globalizacije poslovanja i liderstva u primjeni novih tehnologija.

Komentirajte prvi

New Report

Close