Lideri budućnosti: Karte se nanovo dijele i svi imaju jednake šanse…

Autor: Mladen Miletić , 05. listopad 2023. u 13:01
Foto: Press

Prvi panel “AI – prilika ili prijetnja” započeo je s prezentacijom istraživanja provedenog u Hrvatskoj na 1318 ispitanika.

Kongres menadžera “Lideri budućnosti” koji se održava u Opatiji u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA, otvorio je niz pitanja, ali dao i odgovore na razvoj tehnologija i primjene umjetne inteligencije, obrazovanja i osposobljavanja Z generacije te kako se prilagoditi novoj generaciji koja dolazi. Kongres se bavio i temom kako ostvariti balans poslovnog i privatnog, odnosno biti uspješan poduzetnik i menadžer koji će izbjeći zamku “burnouta” i uskladiti poslovne i obiteljske obaveze.

Prvi panel “AI – prilika ili prijetnja” započeo je s prezentacijom istraživanja provedenog u Hrvatskoj na 1318 ispitanika. Rezultati istraživanja pokazuju da gotovo večina građana Hrvatske imaju negativan stav, što paneliste nije iznenadilo. Odnosno, kako je jedan od sudionika panela rekao: “Ljudi se boje novih tehnologija, ‘novih’ strojeva, pa kako su u 19. stoljeću uništavali parne strojeve, nije ništa neobično da zaziru i od pojave i korištenja umjetne inteligencije”.

Kao najveći benefit istaknuto je sljedeće: “Karte se nanovo dijele i svi imaju jednake šanse za novi razvoj”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo me potsjeća na debatu intelligent design vs evolution, presumption being god is intelligent

New Report

Close