Kako mu je uspjelo? Nije ‘ni kopao ni orao’, a zaradio je 20.000 dolara

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2022. u 10:50
Foto: Pixabay

Izveo je ono što vjerojatno nitko nije izveo u zadnjih 18 godina.

Prije dva tjedna streamer Charlie “Cr1TiKal” White otvorio natječaj za 20 tisuća dolara i tražio igrače da završe stari Halo 2 bez umiranja na najtežoj mogućoj razini, Legendary, uz 13 aktivnih skull postavki težine. Takvo što nikad nije bilo zabilježeno na internetu, barem koliko je bilo poznato, no brzo se ispostavilo da je takav prelazak igre ipak moguć, javlja HCL.

Streamer pod nadimkom JerVaiN uspio je završiti Halo 2 na taj način te je pokupio nagradu od 20 tisuća dolara. Za to mu je trebalo nešto manje od šest i pol sati, ali i dosta poznavanja same igre. Naime, streamer je u svojem prelasku iskoristio skoro sve poznate glitcheve, tj. propuste u samoj igri. Neki će reći da je to varanje, ali u speedrunning zajednici takvo što se ne smatra varanjem, sve dok se iskorištavaju propusti same igre bez vanjskog modificiranja iste.

Pomoglo mu je svakako i prethodno iskustvo jer je ranije završio Halo 2 na vrlo sličnim postavkama. No, umjesto na 13 aktivnih skull modifikatora težine, tada je koristio 14, od kojih jedan Skull (Envy) zapravo pomaže igraču.

U svakom slučaju, zaslužbenih 20 tisuća dolara. Nije ni kopao ni orao, ali je izveo ono što vjerojatno nitko nije izveo u zadnjih 18 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close