Kako je 66-godišnjak ostao bez više od 20.000 eura? Napravio je nekoliko kardinalnih pogrešaka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2023. u 12:56
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Policija u tom slučaju provodi kriminalističko istraživanje.

Splitska policija zabilježila je novu računalnu prijevaru u kojoj je 66-godišnjak ostao bez više od 20 tisuća eura koje je zbog ulaganja u kriptovalute uplatio u tzv. virtualni novčanik, doznaje se u policiji.

Policiji je prijavio da je nepoznata osoba njegov broj mobitela stavila u grupni razgovor mobilne aplikacije za dopisivanje te su ga u komunikaciji uvjerili u mogućnost zarade putem ulaganja u rudarenja kriptovalutama.

Potom je uplatio novac u virtualni novčanik, a nakon nekog vremena shvatio je da su novci nestali s njegovog virtualnog novčanika i da je prevaren za više od 20 tisuća eura. Policija u tom slučaju provodi kriminalističko istraživanje.

“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u on line transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac i da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama odnosno da ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo”, poručuju iz policije.

Podsjećaju i na projekt “SafetyNet-Bitka za sigurnost” jer žele da 2023. bude godina sigurnijeg interneta. Jedan od ciljeva tog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Policija je otprije poznata chucku norrisu

New Report

Close