InfoDom: Platforma za digitalnu transformaciju može u komercijalizaciju

Autor: Lucija Špiljak , 13. prosinac 2020. u 22:00
Goran Marković, voditelj projekta Digital lEnterprise Platform i član Uprave InfoDoma

Namijenjena je tvrtkama iz prehrambenog i poljoprivrednog sektora te energetike i održivog okoliša.

Zagrebačka IT tvrtka InfoDom dobila je pozitivnu ocjenu i “zeleno svjetlo” za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda Digital Enterprise Platform (DEP), platformu za digitalnu transformaciju poduzeća, koja će u komercijalnoj fazi osiguravati i kvalitetniju integraciju poslovnih procesa, bržu komercijalizaciju proizvoda i usluga te veću osjetljivost prema kupcima. Namijenjena je tvrtkama iz prehrambenog i poljoprivrednog sektora te energetike i održivog okoliša.

Ukupna vrijednost projekta, sufinanciranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iznosi više od devet milijuna kuna, dok je tvrtka tijekom trogodišnjeg rada investirala vlastitih više od 3,5 milijuna kuna.

Uz stručnjake iz InfoDoma, urazvoju njihove inovativne platforme sudjelovali su i znanstvenici s Fakulteta organizacije i informatike .

“Proveli smo industrijsko istraživanje teoretskih osnova za razvoj alata, analizirali poslovne potrebe, modelirali koncepte i arhitekture te razvili softverske modele platforme. Potom smo razvili prototip sustava i pustili ga u eksperimentalni rad.

Rezultati su bili sjajni, a razvojni tim je u potpunosti realizirao postavljene ciljeve”, rekao je voditelj projekta i član Uprave InfoDoma, Goran Marković.

Arhitektura platforme obuhvaća četiri glavna sustava – CESS sustav (Customer Experience Support System), C2C sustav (Customer to Customer), IMS (Innovation Management System) i SC sustav (SelfCare System).

Komentirajte prvi

New Report

Close