IN2 uvodi e-Naručivanje u Sloveniji

Autor: Bernard Ivezić , 04. srpanj 2013. u 22:00
Za sustav e-Naručivanja u zdravstvu, IN2 je dobio dvije nagrade/FOTOLIA

IN2 pobijedio u konkurenciji pet tvrtki, a projekt će sufinancirati i Europska unija.

Slovensko Ministarstvo zdravlja izabralo je ponudu hrvatske softverske grupe IN2 kao najbolju među pet ponuda na natječaju za implementaciju sustava e-Naručivanje, a ugovor su u srijedu potpisali član Uprave IN2 Tomislav Perović i ministar Tomaž Gantar.

Riječ je o projektu sličnom onom koji je IN2 već razvio za Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zahvaljujući kojem liječnik opće prakse svoje pacijente može prijaviti na postupke u javnim bolnicama putem interneta. U IN2 navode da je Hrvatska među rijetkim državama koje su takav projekt provele na nacionalnoj razini, a sada će njezin primjer slijediti i Slovenija u kojoj će IN2 primijeniti i iskustva stečena tijekom primjene e-Naručivanja u Hrvatskoj. Projekt u Sloveniji sufinancira Europska unija u visini 85 posto, no iz slovenskog Ministarstva još ne žele govoriti o tome kolika je ukupna vrijednost projekta.

"Drago nam je da smo naš program uspjeli napraviti izvoznim proizvodom i se nadam da ćemo nakon Slovenije dobiti priliku za slične projekte u e-Zdravstvu i na drugim tržištima", rekla je Branka Lasić, direktorica Sektora zdravstva u IN2. Za implementaciju e-Naručivanja u Hrvatskoj IN2 je dobio nagradu za rješenje godine u ožujku na IT Europe održanom u Londonu, a za nekoliko dana uručit će im i nagradu Microsoft Partner of the Year u kategoriji javni sektor–zdravstvo u Houstonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close