Huawei dokazao Amerikancima da može i bez njih: Zahvaljujući novim proizvodima ruše rekorde prodaje

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2019. u 12:18
Foto: Robert Anic/PIXSELL

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima jer Google je najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sustava s Huawei uređaja.

Huawei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije utjecalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati, prenosi RTL.

Naime, iako u SAD više ne smije isporučivati pametne telefone i tablete, kao ni općenito poslovati, Huawei svejedno na globalnoj razini bilježi rast prodaje svojih uređaja.

Riječ je o čak 26 posto više isporuka nego prije godinu dana u isto vrijeme, što znači da u Huaweiju mogu biti više nego zadovoljni. Konkretnije, radi se o 185 milijuna isporučenih pametnih telefona.

Također, na razini cijele kompanije, tijekom prvih devet mjeseci, ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara. To je rast od 24,4 posto u odnosu na 2018.

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima jer Google je najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sustava s Huawei uređaja. Ta odluka trebala je stupiti na snagu u kolovozu, ali je dodatno prolongirana zahvaljujući smirivanju strasti američke politike prema kineskoj kompaniji.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Teško da bi to uspjelo amerikancima, pa već su popustili kad su računice pokazale da bi oni bili u većem minusu nego kinezi.

Može dok ima zalihu američke tehnologije koju ugrađuje u telefone. Vidjeti ćemo kad se to potroši koliko su zapravo dobri.

New Report

Close