HT u tihom ratu s divovima Googleom i Microsoftom

Autor: Bernard Ivezić , 23. lipanj 2015. u 13:00
Ponudom novih usluga Hrvatski telekom se natječe za 500 velikih korisnika/Fotolia

HT zadnja tri mjeseca testira nove usluge, a kompanija je interno takoreći prešla na BusinessConnect.

Hrvatski telekom krajem prošlog tjedna potiho je pustio u prodaju dvije usluge s kojima se na domaćem tržištu planira natjecati za svojih petsto velikih korisnika s Googleom i Microsoftom, doznaje Poslovni dnevnik.

Operaterov odgovor na cloud usluge Google Apps for Work i Microsoft Office365 su usluge HT BusinessConnect i WebConnect. Identifikacija preko fiksnog broja telefona, svi podaci smješteni isključivo u Hrvatskoj i visoka razina sigurnosti glavni su aduti s kojima se operater planira tući s konkurencijom iz Sjedinjenih Američkih Država.  Domagoj Paripović, voditelj Odjela za kompetencijski centar u korporativnoj prodaji HT kaže da će nove usluge ponuditi preko vlastite NetPhone platforme koju interno već koriste u dnevnom poslovanju. "HT zadnja tri mjeseca intenzivno testira ove nove usluge, a kompanija je interno takoreći prešla na te nove usluge i rade odlično", tvrdi Paripović.

Navodi da imaju više od petsto velikih kompanija koje koriste NetPhone usluge. Njima su do sada NetPhone nudili kao zamjenu za klasične kućne telefonske centrale. Preko njih su mogli besplatno razgovarati unutar tvrtke na fiksnim telefonima, ali i na računalima, tabletima, iPhoneima i Andorid mobitelima, jer je HT tvrtkama ponudio aplikacije slične Googleovom Hangoutsu i Microsoftovom Skypeu. Paripović kaže da su sada nadogradili mogućnosti. U sklopu HT BusinessConnect kompanijama nude videopozive i chat jednako kao što ih nude Hangouts i Skype. Povrh toga, nude i mogućnost dijeljenja ekrana prilikom video poziva, a zaposlenici tvrtke neovisno o lokaciji mogu međusobno dijeliti i datoteke.

Paripović dodaje da se usluga potpuno integrira s Microsoftovim Outlookom. Druga usluga HT WebConnect dodaje mogućnost videokonferencija, odnosno mogućnost video poziva s više zaposlenika u tvrtki. Usto omogućena je razmjena prezentacija među sudionicima videokonferencija, gledanje videa i djeljenje datoteka, te interaktivna ploča za razmjenu ideja i dijeljenje ekrana. "Slične opcije danas pokušavaju ponuditi Microsoft kroz Office365, Google kroz Google Apps ili pak virtualizacijski servisi i softveri, ali dok su slični sustavi smješteni u podatkovnim centrima diljem svijeta HT-ove usluge zbog sigurnosti se nalaze isključivo na infrastrukturi koja je smještena u Hrvatskoj", kaže Paripović.

Navodi da on kao voditelj svog odjela preko dvije nove usluge u isto vrijeme radi videokonferenciju, chata i pokazuje svom timu prezentaciju sa podacima iz Excela sa svog računala, a da je pri tome na terenu i da mu svi zaposlenici također ne sjede istovremeno u istoj zgradi. "Dovoljno je da svi imamo pristup internetu i pri tome, naravno, imam potpunu kontrolu nad time tko ima pristup kojim uslugama i na koji način", zaključuje Paripović.

Komentirajte prvi

New Report

Close