HT kreira digitalnu platformu za Grad Split

Autor: Lucija Špiljak , 31. siječanj 2021. u 22:00
Ugovor je potpisan u petak/PD

Projekt je vrijedan 3,5 milijuna kuna i trajat će tri godine kroz tri faze u kojima će HT omogućiti Cloud infrastrukturu, a Combis razvoj i isporuku aplikativnog rješenja.

Hrvatski Telekom Grupa i Grad Split kreću u projekt Split Smart City platforme koja će, kako navode, predstavljati digitalnu transformaciju gradskih usluga i servisa te omogućiti građanima brzu i jednostavnu dvosmjernu komunikaciju s gradskim službama putem mobilne i web aplikacije.

Ugovor su prošlog petka potpisali predstavnici grada i HT-a. Projekt je vrijedan 3,5 milijuna kuna i trajat će tri godine kroz tri faze u kojima će HT omogućiti Cloud infrastrukturu, a Combis razvoj i isporuku aplikativnog rješenja.

Građanima bi aplikacija trebala biti dostupna do kraja 2021. godine, a nudi im uvid u dogovorene usluge koje građani ili tvrtke imaju s gradskim tvrtkama, informacije o računima, dugovanjima te mogućnost plaćanja računa, prijave problema i prigovora, prijave u vrtić, informacije o događanjima, podnošenje zahtjeva i zaprimanje dokumenata koje izdaje grad Split.

Sustav će se moći integrirati i s drugim sustavima koji se već koriste u gradu kao što su Split Parking aplikacija i NextBike.

“Stvaramo jedinstvenu digitalnu platformu koja će biti podloga za daljnju modernizaciju i digitalizaciju gradskih servisa. Krećemo u novi digitalni iskorak kojim ćemo našim građanima biti još dostupniji i od veće pomoći”, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Kako je istaknula potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u HT-u, Marijana Bačić, namjera HT-a i Combisa je da što uspješnije povežu društvo s prilikama koje pružaju nove tehnologije, naglasivši rješenja za pametne gradove kao ključna u izgradnji digitalnog društva.

“Ponosni smo što ćemo kroz ovaj projekt podići kvalitetu života njegovih građana Splita, kao i učinkovitost gradskih poduzeća”, zaključila je Bačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close