Hrvatska aplikacija dospjela u najveću online trgovinu, višestruko veću od Google Playa i App Storea

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2021. u 10:10
Foto: pixabay

U razvoj te aplikaciju uložili su više od 15.000 radnih sati i nekoliko godina testiranja u stvarnim uvjetima, a namijenjena je malim poduzetnicima koji često nemaju najnovija računala.

Među 35 milijuna aplikacija na platformi Microsoft Store od početka veljače je i jedna iz Hrvatske – poslovni informacijski sustav RIVA mini ERP zagrebačke tvrtke HKing, koja je prije uvrštenja na tu platformu morala biti testirana i usklađena, izvijestili su u srijedu iz HKinga.

Microsoft Store je najveća online trgovina aplikacijama namijenjenim Windows platformi, višestruko veća nego Google Play Store (koji ima 2,6 milijuna aplikacija) ili App Store (ima 2,1 milijun), a za uvrštenje aplikacija tvrtke HKing usklađivana je i testirana više od dva tjedna.

U razvoj te aplikaciju u HKing-u su uložili više od 15.000 radnih sati i nekoliko godina testiranja u stvarnim uvjetima, a namijenjena je malim poduzetnicima koji često nemaju najnovija računala, zbog čega je velika pažnja stavljena na optimizaciju tako da bude jednako upotrebljiva i na slabijem i starijem hardveru pa su sva testiranja prošla glatko, ističu iz te tvrtke.

Iznose i podatke Eurostata po kojima u Hrvatskoj tek manji broj firmi, manje od 26 posto, koristi specijalizirano programsko rješenje za upravljanje poslovanjem i to su uglavnom knjigovodstveni programi. Po tom pitanju od Hrvatske su slabije samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska. U HKingu smatraju da je za dostizanje prosjeka EU od 36 posto potrebno da otprilike 15.000 firmi koje ne koriste nikakav poslovni program počnu to koristiti.

Napominju i da je aplikacija jednostavna i razumljiva za primjenu i nudi mnoge mogućnosti, a u HKingu osim iz Hrvatske očekuju zanimanje za aplikaciju i sa stranih tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close