Google otkrio koje su pojmove i događaje Hrvati ove godine najviše pretraživali

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2020. u 11:43
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL

Ova godina bit će definitivno zapamćena u povijesti kao godina koronavirusa koji je utjecao na sve aspekte društvenog života i poslovanja.

Na temelju pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2020. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. Ove godine Google obilježava 20. godišnjicu predstavljanja najtraženijih pojmova na svojoj tražilici, objavljujući stotine listi u više od 70 zemalja diljem svijeta.

Ova godina bit će definitivno zapamćena u povijesti kao godina koronavirusa koji je utjecao na sve aspekte društvenog života i poslovanja. Stoga ni ne čudi da su se na Googleu najviše pretraživali pojmovi vezani uz pandemiju COVID-19. Očekivano, najviše se pretraživao pojam koronavirusa – novog virusa koji je cijeli svijet okrenuo naglavačke.

Ne smijemo zaboraviti da je potres magnitude 5,3 po Richteru koji je ove godine pogodio Zagreb i Zagorje uvelike utjecao da ova prirodna katastrofa bude događaj koji je zabilježio najveći broj pretraživanja u Hrvatskoj.

Najčešće pretraživani pojmovi u Hrvatskoj

1. Koronavirus
2. Google Classroom
3. Office 365 za škole
4. Potres Zagreb
5. Kobe Bryant
6. ePropusnica
7. Izbori SAD
8. DIP
9. Joe Biden
10. Masoni

Najčešće pretraživane aplikacije

1. Aplikacija ePropusnice
2. Aplikacija Zoom
3. Aplikacija “Andrija”

Najčešće pretraživana događanja

1. Potres
2. Izbori SAD
3. Izbori

Komentirajte prvi

New Report

Close