FOTO: U Sisku predstavljeni i solarni automobili koje su izradili srednjoškolci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. lipanj 2016. u 13:12
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Na izložbi je predstavljeno 15 modela električnih i hibridnih automobila iz domaće i strane proizvodnje, a izloženi su i električni bicikli i romobili.

Drugom izložbom solarnih, električnih i hibridnih automobila u Sisku je počelo obilježavanje 11. lipnja, dana rođenja braće Radić, koji se obilježava i kao Dan Sisačko-moslavačke županije.

Na izložbi je predstavljeno 15 modela električnih i hibridnih automobila iz domaće i strane proizvodnje, a izloženi su i električni bicikli i romobili. Također je predstavljeno 12 solarnih autombila, koji će u subotu sudjelovati u četvrtoj utrci gradskim ulicama. To su uglavnom automobili koje su kroz projekt "Soela", financiran sredstvima iz fondova EU-a, izradili srednjoškolci iz Siska, Zadra, Gospića, Novske, Kutine, Osijeka, Ogulina, Slunja i Slavonskog Broda.

Svečanosti uz Dan županije i rođenje braće Radić u obližnjem Trebarjevu, Antuna 1868., a Stjepana 1871. godine, nastavit će se u subotu polaganjem vijenaca uz njihova poprsja na mjestu rođenja u Trebarjevu. U 9,30 sati vijence će položiti i svijeće zapaliti izaslanstvo HSS-a s predsjednikom Krešom Beljakom, a potom i Sisačko-moslavačke županije sa županom Ivom Žinićem. U župnoj crkvi sv. Martina Biskupa u Martinskoj Vesi, potom će prigodnu svetu misu služiti sisački biskup Vlado Košić.

Proslava Dana županije nastavit će se svečanom sjednicom Županijske skupštine, te smotrom izvornog folklora  "Martinski susreti" u Martinskoj Vesi.

Komentirajte prvi

New Report

Close