FOTO: Novi preklopni telefon sa čak tri ekrana krije poseban trik

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2020. u 11:49
Foto: TCL

Potpuno otvoreni smartfon ima veliki ekran od 10 inča prekriven plastičnim pokrovom.

TCL je nedavno predstavio najnovijeg predsavnika nove generacije preklopnih mobilnih uređaja – kapitalca s dvostrukom šarkom čiji potpuno rasklopljeni ekran ima površinu od čak 10 inča, piše tportal.

Premijerno prikazan krajem prošle godine, TCL-ov trenutno bezimeni preklopni hibrid smartfona i tableta izgledao je relativno čudno. Nekoliko mjeseci kasnije novinari diljem svijeta konačno su dobili priliku isprobati radnu verziju uređaja koji koristi moćni ‘DragonHinge’, odnosno ‘zmajsku šarku’ koja se može previjati u nekoliko različitih smjerova.

Potpuno otvoreni smartfon ima veliki ekran od 10 inča prekriven plastičnim pokrovom. Moguće ga je preklopiti na taj način da su dva ekrana otvorena, a treći služi kao naslon. Naravno, smartfon je moguće i sklopiti na ‘samo’ jedan ekran i koristiti ga kao, pa, smartfon. Trik u dizajnu novog uređaja je to što je podijeljen u tri segmenta od 6.65 inča, od kojih svaki ima zasebnu bateriju. Nakon što ga se sklopi u ‘smartfon’, osjećaj je točno onakav kakav ste očekivali, našalio se Cnet – kao da držite tri telefona odjednom.

TCL-ov prototip radi na Androidu koji je prilagođen neobičnoj konstrukciji smartfona, premda je očigledno da pri prebacivanju među modovima softver počinje zasatajkivati. Jedna stvar je sigurna, naglašava izvor, a to je da ovaj uređaj još nije spreman za natjecanje s Galaxy Foldom i Huawei Mateom XS.

Komentirajte prvi

New Report

Close