Naša tvrtka postigla veliki uspjeh: Postali su drugi strateški partner za Pimcore tehnologiju na svijetu

Autor: Josipa Ban , 18. rujan 2022. u 11:00
Članovi Uprave Factoryja Marko Marincel, Matej Sudar, Matija Solić i Ivica Horvat/Petar Santini

Virovitička kompanija, koja ove godine slavi 10. godišnjicu poslovanja, ostvarila veliki uspjeh.

Factory, virovitička IT tvrtka, postigla je veliki uspjeh. Postali su drugi strateški partner za Pimcore tehnologiju na svijetu, odmah iza samih kreatora, objavili su početkom tjedna iz kompanije.

Ovim su postignućem premašili vlastite ciljeve, jer, kao što su najavili nedavno u Poslovnom dnevniku, cilj im je bio ući u top pet tvrtki koje razvijaju rješenja na Pimcore tehnologiji.

“Pimcore zajednica nas percipira kao autoritet u znanju i pristupu poslu, a pozicija strateškog partnera još je jedna potvrda naše stručnosti, kvalitete rada, kao i usluga koje pružamo. Biti druga tvrtka u svijetu u Pimcore tehnologiji je velika čast, ali i velika odgovornost”, istaknuo je Ivica Horvat, direktor Factoryja koji je prije deset godina s partnerom Matejem Sudarom pokrenuo ovu kompaniju.

Dokazali se kvalitetom
Marijana Butorac, šefica marketinga u Factoryju, ovaj uspjeh objašnjava činjenicom da su na vrijeme prepoznali mogućnosti same platforme.

“Naši developeri i poslovni analitičari moraju nadograđivati svoje znanje i svake godine prolaziti ponovno proces certificiranja kako bi dokazali svoju stručnost.

Osim toga aktivno doprinosimo samom razvoju platforme te iza sebe imamo veliki broj ispravaka pogrešaka (bug fixeva) te poboljšanja (upgradea) koji je i zajednica prepoznala kao važne za razvoj Pimcore platforme”, ističe Butorac.

Radi se o tehnologiji koja predstavlja jedinstvenu platformu za korisničko iskustvo (DXP) te tako omogućuje poduzećima povezivanje korisnika, podataka, tehnologije i poslovanja, odnosno transformaciju poslovanja iz fizičkog u digitalno.

Isto je virovitička kompanija uspješno implementirala i realizirala za više od 150 klijenata, među kojima su Krka, Knuth, Air Serbia, BAG, Kenty Adria, Meddox.

Kompanija, koja 80 posto svojih prihoda ostvaruje na stranim tržištima, najviše na onima DACH regije, SAD-a i Velike Britanije, prošle je godine ostvarila 8,8 milijuna kuna prihoda dok bi ove godine isti trebali iznositi oko deset milijuna.

Bukirani do kraja godine
O interesu za implementaciju ove tehnologije govori i činjenica da je Factory do kraja godine popunjen projektima, tako da sve trenutne upite za suradnju dogovaraju tek za iduću godinu.

Sukladno tome, virovitička kompanija koja zapošljava više od 40 ljudi, među kojima 15 Pimcore certificiranih developera i poslovnih analitičara, najavljuje nova zapošljavanja.

Osim toga, tvrtka koja je bila jedna od prvih IT kompanija u Virovitici, naglašava i svoj doprinos razvoju IT scene u Slavoniji. Tako su sudjelovali u razvoju studijskog programa Programsko inženjerstvo na Veleučilištu u Virovitici.

Komentirajte prvi

New Report

Close